Актуално
По-голяма част от българското население живее в големите градове и това, което се случва извън тях е трудно достъпно и трудно разбираемо за обитателите им. Трудно достъпно, защото рядко някой си прави труда да се разходи до там. На конкретната снимка виждате село Падало, община Крумовград, област Кърджали. По последни данни там живеят 21 души. Има населени места с по-малко от 10 души.
След 20 години 80% от българската държава или ще е безлюдна, или просто няма да е българска

Костадин Костадинов | 08/09/2021

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

През този месец ще се състои националното преброяване.
 
По-голяма част от българското население живее в големите градове и това, което се случва извън тях е трудно достъпно и трудно разбираемо за обитателите им.
 
Трудно достъпно, защото рядко някой си прави труда да се разходи до там. На конкретната снимка виждате село Падало, община Крумовград, област Кърджали. По последни данни там живеят 21 души. Има населени места с по-малко от 10 души.
 
България изчезва ежедневно и спиралообразно, като спиралата става все по-тясна с всяка изминала година.
Случващото се в родопското село до 10 години ще се пренесе в цялата страна. Не, то вече се е пренесло, но все още не се усеща толкова осезаемо. Само че…
 
Време няма, трябва да се действа. Иначе след 20 години 80% от българската държава или ще е безлюдна, или просто няма да е българска. А ние българите ще се превърнем в сувенирен и екзотичен елемент в собствената си държава.

 Други статии от този авторКоментари