Бившият началник на България отново ни се яви

Бившият началник на България отново ни се яви
04-09-2021г.
33
Иван Бакалов
Вчера имаше явление на светиня му Борисов от нова джипка по нова неоткрита магистрала - пускат го навсякъде може би като бивш началник на България, абе като Борисов.
Видяха се две неща - заприличва все повече на карикатурите си от Чавдар Николов (и на Комарни;цки, ама Чавдар някак по-напомпан го рисува отдавна и Борисов вече се доближава плътно до този образ).
По-важното е, че вчера блесна с целия си образ - образец за брутална демагогия, лъжи и нападки - език, който той въведе трайно в политиката. Може да се чуе от много други политици, вкл. от някои представители на протестните партии. Най-голямата щета от управлението на Борисов е точно тази. Безобразна подлост и перманентни обвинения. Това стана стил и метод в политиката, който ще продължава години наред след като Борисов остане в миналото. Той събуди и даде нова сила на байганьовщината. Издигна я на власт и на пиедестал, пример за следване. Преди него чак такава простащина и наглост в политиката нямаше.
Разбира се телевизиите продължават да му излъчват селфитата. Те още го обслужват. А от МВР сигурно продължават да му носят и сводката всяка вечер.
ПП - И този ще става все по-силен на фона на парламент, неспособен да състави правителство, и който в последните си дни се занимава със закона за НСО за охраната на Борисов и Гешев. Това на Борисов му дойде прекрасно, за шут от воле - той организирал "най-добрите в света" акции на МВР, а го оставили без охрана...

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.