Малка историческа справка...

Малка историческа справка...
13-06-2021г.
25
Гост-автор

Автор: Иван Сотиров, Фейсбук

Всеки опит да се идеологизира въпроса с хората, които имат различна сексуална ориентация е гнусен и вреден.

Лицемери и политически спекуланти, които искат да превърнат един чисто човешки проблем в инструмент за реализиране на своите политически и икономически цели има и сред защитниците и сред противниците на прайда.

Също както ДПС и псевдо патриотичните партии използват етническата карта, така и разни псевдозащитиници на човешките права от една страна и на традиционните ценности от друга използват темата за хората с различна сексуална ориентация.

И едните и другите имат интерес от конфронтация и от разделението на обществото на секти по тази тема, защото това им обещава лидерство и добри финансови възможности.

Правото за провеждане на "София Прайд", както и правото на тези които провеждат ществия в защита на традиционното семейство са конституционно защитени. Конституционно право на всеки от нас е и да изказва своето мнение против или в подкрепа на тези шествия.

В този смисъл за мен всеки призив за забрана на едно мирно шествия е противоконституционен.

Аз обаче забелязвам, че много от защитниците на "София Прайд", които виждат в него проекция на своите "прогресивни" идеологически възгледи, са от поборниците, които водени от идеологичски съображения искаха забраната на "Луковмарш".

Държа да обърна внимание на днешните пропагандатори на "прогресивните" идеи, че най-жестокото преследване на хора с нетрадиционна сексуална ориентация е имало не през 19 век, а през "прогресивните" за времето си социалистическите и националсоциалистическите режими от 20 век, които са дошли именно като отрицание на традиционализма от 19 век.

Човешката история показва, че в името на прогреса и в името на народа са извършвани много по-големи престъпления, отколкото в името на запазване на традициите.

Прави впечатление и, че организаторите на "София Прайд" винаги търсят драматичен сюжет, за да повишат вниманието на публиката, нещо което наблюдаваме всеки ден и в политиката. Те вещаят погроми, дори подсещат разни лумпени, че прайдът е звездния час за тяхната изява.

Но ако случайно не дойдат лумпените, то шествията и декларациите срещу прайда винаги са налице. Това вече вкарва прайда във всички медии, в които и без това доминират "прогресивните" журналисти, а оттам и във във всеки дом.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.