Актуално
Само Столичната община е завзела над 70 места в идеалния център на София - на пл. "Св. Александър Невски" и на улиците "Московска" и "Париж".
"Спаси София" : Да премахнем стотиците служебни паркоместа на институциите!

Гост-автор | 14/05/2021

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Само Столичната община е завзела над 70  места в идеалния център на София - на пл. "Св. Александър Невски" и на улиците "Московска" и "Париж". Няма причина или оправдание защо колегите ми не могат да ползват градския транспорт или велосипед и непременно трябва да задръстват града с автомобилите си. Общината се намира на стотина метра от възлова метростанция и десетки линии на наземния транспорт.
Затова внасям доклад за силно намаляване на служебните абонаменти на държавни и общински институции. Така ще се осигурят стотици нови места за паркиране в центъра - за живущи и приходящи. Така ще има справедливост - публичните пространства са наши, общи, и превземането им от страна на чиновниците трябва да спре.
Призовавам Йорданка Фандъкова
да заяви ясна позиция - ще застане ли този път на страната на обществения интерес? Тя може да реши проблема и да освободи тези паркоместа за пет минути - необходими са само една заповед и нейният подпис. Нека го направи още днес!
 
    Автор: "Спаси София",фейсук

 Други статии от този авторКоментари