Георги Киряков: Ако ИТН спечели изборите, това ще е знак за прокуратурата

Георги Киряков: Ако ИТН спечели изборите, това ще е знак за прокуратурата
12-05-2021г.
20
Гост-автор
Очакванията към служебния кабинет са за дълбоко ровене в управлението и делата на Борисов не само от последните четири години. Дори да извадят някакви неща, те няма да имат никакви юридически последствия за съответните хора, докато не се задействат съответните институции. Очакваме бавене, тупкане на топката от някои институции с цел да се мине време и да се види новата конфигурация. Ако Трифонов стане първо, това ще е знак към прокуратурата.
Това заяви в ефира на Българското национално радио политологът Георги Киряков. 

Според неговата прогноза, ако формацията “Има такъв народ” детронира Борисов и ГЕРБ като първа политическа сила, ще стане напълно ясно, че е налице нова ситуация. 

Киряков определи евентуалната смяна на областни управители и полицейски шефове по места преди изборите като логична стъпка на всяко ново правителство, служебно или редовно, особено преди това ако е управлявала друга партия. Според политолога трябва да разграничаваме народопсихологията от технологията при провеждането на избори.

Независимо какво се случва по върховете на властта, долу, на място, важат старите принципи за правене на избори, точно като по времето на Алеко Константинов.

   Изтончик: frognews

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.