Актуално
Години наред бяха полагани усилия, за да могат големите медии да бъдат обекървени. Резултатът е, че определени теми липсват.
Генка Шикерова: Има фронт срещу сериозната журналистика

Гост-автор | 11/05/2021

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Години наред бяха полагани усилия, за да могат големите медии да бъдат обекървени. Резултатът е, че определени теми липсват. В момента те реално нямат капацитета да ги покриват и отразяват. Има някакъв процеп. В такива моменти винаги е много хубаво да се работи, защото е период на безвремие, където можеш да се чувстваш “жив“, да правиш това, което обичаш да правиш и което можеш да правиш.
Това заяви в ефира на Българското национално радио журналистът Генка Шикерова. 

По думите й медиите са поставени в трудна ситуация. Причината - други нареждат дневния ред и журналистите не са в позицията, в която трябва да бъдат - сами да намират темите, които да разказват. 

“Следваме вятъра, но трябва да полагаме усилия за това да поставяме темите в някакъв контекст и да се опитваме да ги разберем. Защото в героите, които излизат на преден план, които са актуални към този момент, няма добри изцяло”, обясни Шикерова. 

 

От случилото се в края на горещата минала седмица, когато земеделецът Светослав Илчовски предизвика скандал в Комисията за ревизия на управлението на Борисов, важното в крайна сметка е следното - заговори се за потенциална финансова измама. 

 

Относно медиите, които неглижират случващото се, Генка Шикерова посочи:

“Тези хора винаги са съществували. Целият проблем е, че в последните няколко години бяха легитимирани от управляващите и се оформиха като официоз и фронт срещу традиционните медии, срещу сериозната журналистика.

  Източник: frognews

 Други статии от този авторКоментари