Актуално
Този парламент освободи българите от страха. Върна властта в ръцете на суверена. 45-тото Народно събрание свърши най-важното - изкара на показ това, което се случваше и всички знаехме. Вкара джипката в гаража.
Стела Николова: Джипката бе вкарана в гаража

Гост-автор | 11/05/2021

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Този парламент освободи българите от страха. Върна властта в ръцете на суверена. 45-тото Народно събрание свърши най-важното - изкара на показ това, което се случваше и всички знаехме. Вкара джипката в гаража.
Това заяви в ефира на Българското национално радио Стела Николова от “Демократична България”. 

Кратък но бурен бе животът на 45-тия парламент. Важни промени бяха направени в Изборния кодекс, а заседанията бяха придружени със скандали. Особено високо бе напрежението на Комисията за ревизия на управлението на Бойко Борисов през последните 10 години. 

Какво се случи? ФрогНюз припомня, че ГЕРБ изпадна в политическа изолация, въпреки че приема изборните резултати от 4-ти април като победа. Съставяне на правителство с тяхно участие бе невъзможно с оглед разпределението на местата в Народното събрание. А скандалните разкрития на Светослав Илчовски хвърлиха светлина върху задкулисието и корупционните договорки. 

“Всичко се случваше в джипката, в Министерския съвет или някъде по ловните стопанства, които се използваха като бункер за белот и за раздаване на бизнеси”, посочи Николова пред БНР.

Тя изрази надежда, че в следващия парламент ще има реформаторско мнозинство, което да успее да освободи и прокуратурата. 

“Справедливостта у нас е мираж, хората по високите етажи на властта не биват съдени или ако биват съдени, биват оправдавани (...) Може би гражданите ще си дадат сметка, че една промяна в управлението на страната минава през осигуряването на справедливост и законност”, смята Николова. 

Знакови за опитите на ГЕРБ максимално да крият информация до последно са опитите на Борисовата партия да крие министри от депутатите и те да не бъдат изслушвани в пленарна зала, смята още Николова. 

   Източник: frognews

 Други статии от този авторКоментари