БОРИСОВ 3 ОТ ОСТАВКА МИНАВА В УВОЛНЕНИЕ

БОРИСОВ 3 ОТ ОСТАВКА МИНАВА В УВОЛНЕНИЕ
10-05-2021г.
39
Гост-автор
Вероятно след броени часове държавният глава ще подпише и обнродва указ за конституиране на служебния кабинет. Това очакване обичайно се превърна в тотализатор, лотария и се правят залагания за това кой ще е служебният министър-председатели кои ще са министрите му. Не разбирам тези вълнения. Кой и кои ще бъдат в правителството, кои от правомощията си ще употребят - предстои да види. Обаче, се прокрадват и реваншистки настроения. Едва ли не служебният кабинет ще бъде някакъв палач, екзекутор а известните и по-малко известните виновни и отговорни за хаоса в държавата. Президентът Радев за втори път ще извърви процедурата за съставяне на служебно правителство. В първата му процедура допусна и неподходящи фигури, но държавният глава, въпреки че без никакъв опит влезе в политика, показва, че той бързо се учи и умело усвоява потайностите на явните игри в държавното управление и едва ли сега ще повтори грешките си от първото му служебно правителство.
Не се натоварвам с максималистични очаквания. Достатъчно е, че след часове правителството на Борисов в оставка ще бъде правителството на Борисов в уволнение.
Очаквам още, че служебният кабинет ще започне подготовката за изборите на 11 юли със смяна на областните управители, някои зам.-министри и директори на областни дирекции на МВР.
Какво ще се случи, предстои да видим.
 
  Автор: Любо Кольовски, фейсбук
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.