Актуално
Некрофилия* – да се влюбиш в труп

Симона Милкова | 09/03/2012

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

ПСИХОПРОФИЛ:
Млад, несемеен, с нисък социален статус. Странен на вид, среден на ръст, с проскубана коса и форма на дебилизъм. Човек, който много трудно би привлякъл вниманието на жена. Неук и неугледен. Димитър Георгиев от село Расово, област Монтана - първият регистриран некрофил в България.

Митко е син на местния гробар. Наследил е занаята от баща си и с това изкарва прехрана си. Георгиев не е луд, но според криминалните психолози, работили с него, определено има някаква форма на психическа обремененост.

ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО:
Ужасяващият престъпник се изгаври с трупа на 25-годишната Теодора Янкова. Синът на расовския гробар, незабележимото селянче Димитър, стана известен с потресаващото си деяние – той осъществи полов акт с безжизненото тяло на наскоро погребаната Теодора.

ПРЕДИСТОРИЯТА:
На 02.10.2011 година красивата девойка от Расово е намерена мъртва в леглото си от баща й. Известно е, че вечерта преди да почине, Теди е имала болки в корема и е пила обезболяващи лекарства. Тя не е имала сериозни здравословни проблеми. След последвалата аутопсия, патоанатомите установяват, че момичето е починало от задушаване в съня си. По тялото й не са намерени следи от насилие. Теди е погребана скоро след неочакваната й смърт. Вечерта след заравянето й, гробът й е поруган, а тялото й е разсъблечено и захвърлено на няколко метра от ковчега. Полицията установява, че с трупа на момичето е блудствано. За извършител на зловещото престъпление е уличен съселянинът на Теодора - Димитър Георгиев.

След ареста си самият той разказва пред психолози, че отдавна харесвал Теди, но така и не събира смелост да я заговори приживе. След смъртта й обаче, той можел без да се притеснява я доближи. Димитър, участвал в изкопаването на гроба на момичето и цял ден след погребението мислил за нея. Вечерта изпил няколко чаши алкохол, възбудил се, добил смелост, взел лопата и се запътил към гробището. През нощта некрофилът решил да направи онова, за което толкова време мечтаел.

В продължение на часове той разкопавал пресния гроб на Теодора, отворил белия й ковчег, извадил трупа и разтворил с усилия вкочанените й крака. Димитър правил секс с безжизненото тяло на Теодора над час и половина. Пред криминалистите споделил, че потта започнала да се стича по челото му, но така и не успял да свърши. Според тях това е бил първият сексуален акт с жена в живота на 32-годишния гробар. По негови думи, преди това неколкократно опитвал секс с животни в компанията на свой приятел.

Димитър Георгиев не се разкайва за вандализма си пред представителите на реда. С усмивка и равен тон, той разказал до най-малки подробности случилото се в зловещата нощ.

Извратеното поведение на гробаря не се изчерпва с изнасилването на трупа. След гаврата той изважда вътрешностите на Теодора през вагината й. Според него изкормването е част от „любовната им игра”. Когато приключва Димитър н е успява да събере краката на момичето, нито да я положи обратно в белия ковчег. Решава да остави зловещия труп зад надгробната плоча. И си тръгва. Прибира се, съблича се и се изкъпва.

На следващия ден родителите на Теодора отиват на гроба й... До днес, пет месеца след смъртта и поругаването над тленните останки на 25-годишното момиче, никой от село Расово не смее и не желае да каже и дума за случилото се зверство.

Профайлърите смятат, че е много вероятно това да не е първия подобен акт от страна на Димитър. В България няма закон, според който Георгиев да бъде осъден. Според НК, за чудовищното си деяние, некрофилът може да бъде осъден на лишаване от свобода до 5 години, пробация или обществено порицание.

В момента Димитър Георгиев излежава ефективна присъда на територията на затвора във Враца.

*Некрофилията, още наричана танатофилия и некролагния е сексуално привличане от трупове. През 1989 г. двама учени преглеждат информация от 34 случая на некрофилия, описващи индивидуални мотивации за тяхното поведение: тези индивиди съобщават за желание да притежават несъпротивляващ се неотхвърлящ партньор (68%), повторно обединение с романтичен партньор (21%), сексуално привличане към трупове (15%), комфорт или завладяващи чувства на изолация (15%) или търсене на самоуважение чрез изразяване на сила пред жертва на убийство (12%).

 Други статии от този авторКоментари