Иван Бакалов за COVID19 :Проблемът вече е за психиатри. Нещо като секта от истерично невярващи.

Иван Бакалов за COVID19 :Проблемът вече е за психиатри. Нещо като секта от истерично невярващи.
28-04-2021г.
30
Иван Бакалов
Изглеждаше, че неверниците, които смятат епидемията с коронавирус за голяма измама, понамаляха и позатихнаха. Вече умряха над 16 хил. души в България. Вчера - 194 жертви за един ден, миналия вторник - 217. По света - жертвите надминаха 3,1 млн. души, дори известни хора. И. т. н., почти всеки вече има познат, починал или изкарал тежко ковид. Да, ама не. Това, че някой го е изкарал леко, не означава, че няма опасност. Друг умира от това, което ти си преболедувал на крак и даже не си спазвал карантина.
Все още има войнстващи хора из социалните мрежи, които се нахвърлят върху всеки, споменал нещо за опасността от коронавирус. И агресивни, кълнат - лъжете, обслужвате, платени сте и т. н. Световен заговор лъже народите и ги мъчи от Япония и Иран до Израел и от Русия през ЕС до САЩ.
Това е явление. Отричането на нещо, което е пред очите ти, реална опасност, вече не е липса на разум и логично мислене. Проблемът вече е за психиатри. Нещо като секта от истерично невярващи.
Случвало се е и преди - има неверници, че хора са кацали на луната. Не един, а шест пъти са кацали с мисиите "Аполо" и са мъкнали всеки път купища лунни камъни за анализ. И хиляди хора участват в организацията на всяка мисия.
Само го припомни и веднага ще изскочат ентусиасти да ти се подиграват.
Сега това се получава и с коронавируса. Тези хора са като тролове. И към тях трябва да се прилага принципа "не храни троловете". Не трябва да им се отговаря, не трябва да им се позволява да се намесват в чужди разговори и да им се дава поле за изява. Има си групи като "Измамата ковид". Там могат да си излагат на воля разбиранията за света и епидемията.
 
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.