Доц. Христев: Управлението на Борисов/ГЕРБ нанесе много вреди на България

Доц. Христев: Управлението на Борисов/ГЕРБ нанесе много вреди на България
15-04-2021г.
51
Гост-автор
Колкото и да продължи животът на XLV Народно събрание, то смислените хора в него, а такива има немалко, имат една изключително важна мисия - да върнат на българския парламент смисъла от неговото съществуване, значимостта му като основна институция на публичната власт, като естествено и най-важно средище на демокрацията в България.
 

Управлението на Борисов/ГЕРБ нанесе много вреди на България, но може би най-голямата вреда, освен вкореняването на културата на корупция във всяка брънка на всичко, което зависи от упралението, освен налагането на войнстващата байганьовщина като стил и същност на българския политически живот, най-голямата вреда на тези изминали 12 години несъмнено е обезличаването и профанизирането на българския парламент. Изпразването му от неговия истински смисъл и съдържание.


Затова, независимо дали този парламент ще съществува месец, два, три, година или четири, във всеки един момент хората, които са отишли там с мисия, идеи и принципи, трябва да полагат неизменна грижа парламентарната институция да възстанови ролята, която ѝ е оредена по конституция. Без това, България не е нищо повече от фасадна демокрация.

  Автор: доц. Христо Христов, фб

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.