Лоши новини за местните феминистки

Лоши новини за местните феминистки
08-03-2021г.
123
Ирини Зикидис
Лоши новини за местните феминистки, посветили немалко усилия да ни убедят, че българската жена денонощно вехне ту под гнета на чобанина работодател, ту на селяндура съпруг.
Помня колко се смях, когато преди години една западна посланичка каза, че в България жените не можели да стават лекари и инженери, и местните радикални феминистки, вместо да я вдигнат на балон, изблеяха възторжено.
Помня колко се смях и когато същите настървени женици заговориха и за "геноцид спрямо българската родилка от касапи в бели престилки", докато според всички световни статистики, България е представена като добро и безопасно място за родилките (смъртност 1 на 12 400), изпреварвайки значително Великобритания (смъртност 1 на 6 900), и САЩ (смъртност 1 на 1 800).
"Българките имат НАЙ-ДОБРИ УСЛОВИЯ ЗА РАБОТА В ЦЯЛА ЕВРОПА, сочи проучване на Reboot Online по случай международния ден на жената.
БЪЛГАРИЯ Е НАЙ-ДОБРАТА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА ЗА РАБОТА ЗА ЖЕНИ, с най-високите 236.6 точки, по трите показателя: икономическа възможност, възможност за кариера и ръководни позиции, и майчинство.
"Българките процъфтяват на работното си място" - е заключението на анализа. Като цяло, водещите страни са от бившия соц лагер, докато в богатите западни страни позициите на жените са доста по-несигурни.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.