Борисов, пенсионерите дават петдесетолевките, за да кърпят дупките по твоите пътища

Борисов, пенсионерите дават петдесетолевките, за да кърпят дупките по твоите пътища
23-02-2021г.
29
Гост-автор
Бай Георги е 81-годишен дядо от поморийското село Бата, решил да върши работата на държавата. Кърпи зейналите дупки по българския път към съседното село Медово. С двете си съсухрени от старост ръце и със собствени средства. Материалите му струват 50 лева. Виждаш ли, Борисов, къде отиват петдесетолевките за възрастните? Кърпят дупките по твоите пътища.

Бай Георги се превърна в истинска сензация в социалните мрежи. Снимките му с лопата в ръка обиколиха Facebook за часове и предизвикаха бурни реакции. 

81-годишният дядо бил техник. И имал своя технология за запълване на дупките по пътя. А те са достатъчно много. Забърква цимент, слага го в дупката и след това нарежда камъни. Казва, че така дори и да мине тежък камион, не се поврежда пресния цимент.


"Като видя дупка и не мога да трая. И дъщерите ми идват всяка събота и неделя тука. Стресират се. За материали съм дал 50 лева, а благодарността на хората няма цена", казва бай Георги пред БГНЕС. 

“Това не изисква много средства. Стане ли дупка, в рамките на 4-5 дни трябва да се попълни”, категоричен е Георги. 

Кметът на селото Георги Георгиев каза от своя страна, че пътят се ремонтира всяка година, а дупките са се отворили след дъждовете. Чакали да се оправи времето, за да ги запълнят.

Времето, природата… Те са виновни. Те предизвикаха свлачища, срутища, напукани пътища, вечни ремонти. Времето. Природата. Не държавата. Не “нашите фирми”, некачественото изпълнение, вечните ремонти. 

  Източник: frognews

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.