Нови кражби в Столичната община

Нови кражби в Столичната община
22-02-2021г.
28
Гост-автор
Нови кражби в Столичната община – седем щанда за книги на пл. Славейков на цена от 331 000 лв. с ДДС!
Възможно ли е един щанд от ламарина, стъкло, винкели и шперплат да струва над 47 000 лв. с ДДС – колкото нов автомобил над средния клас? Още повече, че ремонтът на Графа предвиждаше поставянето на подобни щандове на цена от 2900 лв. - 16 пъти по-евтино от това, което ни предлагат сега от ГЕРБ. Имаше възможност тези щандове да бъдат платени със средствата от ЕС, но заради некадърното управление Фандъкова парите са изгубени и сега ни се сервира тази огромна кражба, която отново ще платим ние!
Толкова ли е богата Столичната община, щом може да си позволи такава безобразно скъпа инвестиция? Няма ли градът без тротоари, улици, паркинги, междублокови пространства и канализация по-важни приоритети, в които да се инвестира?
По всичко личи, че това е поредната схема за източване на пари от общинския бюджет, подобна на онази с общежитието в Дружба - нереално завишени цени за безсмислен проект. Този път предложението идва от Георги Георгиев от ГЕРБ, едно от "новите лица" с амбиция да замени Фандъкова. Очевидно вече е усвоил занаята на това провалено управление. Същият човек, който ни убеждаваше, че е много хубаво да дадем милиони на частния превозвач МТК, но когато бяха намерени съществени пропуски в предложението, си смени мнението за един ден! А софиянци вече не вярваме в случайните неща.
 
  Източник: "Спаси София"

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.