Знаете ли кой е Боби Виното?

Знаете ли кой е Боби Виното?
25-01-2021г.
146
Степан Поляков

Автор: Степан Поляков

Робърт Кяагуланий Ссентаму.
Не знаете кой е той? Ама какви борци за човешки права сте? Навални, та Навални!
Дисидентът Ссентаму от Уганда се бори срещу диктатурата на президента Йовери Мусевени. В останалото време се представя като Боби Уайн /Боби Виното/.
Но за какво всъщност става дума?
В собствената си страница Боби Виното се определя като политик, актьор, певец и бизнесмен. Той наистина има участие в дузина угандийски серила, изпя две-три готини регета /денсхоли, по-скоро/ като "Kagoma" и "Futula" и продава разни неща...
Но в един слънчев угандийски ден Боби реши, че тази слава не му е достатъчна. И какво му хрумна на Боби? Точно така, познахте. Причака кортежа на президента Мусевени с още дузина приятели и започнаха да хвърлят камъни по него. Горилите на Мусевени го прибраха моментално в един тръстиков затвор нейде из столицата Кампала. Бам!
На другия ден Боби Виното се събуди като световна знаменитост.
 
Не просто знаменитост. Той стана корица на "Тайм" като една от стоте най-влиятелни личности в света. А "Kagoma" се превърна в мегахит.
 
Какво е най-ужасното изтезание, прилагано срещу дисиденти днес?
 
Да ги тровят с Новичок? Боже!, така старомодно.
 
Ако напишете парче, което се казва "Новичок", доникъде няма да стигнете из чартовете. Но за изтезанието. Самият Боби разказва.
"Трима надзиратели на президента влязоха в килията ми. Подадоха телефона ми. Накараха ме да променя по една произволна цифра на всичките си контакти. Беше ужасяващо преживяване..."
Да се върнем обаче на КарНавални. Как да го определим. Ами и той като Боби Виното - "Актьор, Политик, Бизнесмен". Може би и пее.
С Боби обаче, ако се явят като дует на Евровизия от името на Украйна, ще избият рибата.
Алекс Новичока и Боби Виното. от Киев...
А, просто идея. Бълнувам си.
 
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.