Димитър Куманов: Хората с връзките стигат до тоя дето е с джипа и нищо не им правят. Това е положението

Димитър Куманов: Хората с връзките стигат до тоя дето е с джипа и нищо не им правят. Това е положението
16-01-2021г.
34
Гост-автор
По брега на Искър фирми изхвърлят боклук, бяха информирани институции, но реакциите са нула. Фирмите са на “неслучайни” хора, винаги с много яки връзки, недосегаеми. Гигантският проблем е този. Нищо не им правят. Хората с връзките стигат до тоя дето е с джипа. Това е положението. Местните хора не смеят да кажат “гък” на никого. Я са казали, я са останали без дърва, без работа...

Това заяви в ефира на bTV Димитър Куманов от риболовен клуб "Балканка".

 

Той категорично посочи, че няма критерий колко ще струва почистването на сметището, образувало се край Своге заради наводнението. Река Искър докара купища отпадъци, което извади на показ огромния проблем със замърсяванията на речните корита. ФрогНюз припомня, че именно отпадъци бяха причина за големите наводнения във варненския кв. "Аспарухово", при което имаше и жертви.

 

"ВЕЦ-Своге не е виновен. Всички сме виновни. Хората имаме реките за боклучарник. Множество фирми ги използват като сметища. По брега на Искър фирми изхвърлят боклук. Информирани бяха институции, но реакцията е нула. Прокуартурата щяла да разследва... Тази организация трябва да се събуди, защото сега няма да хванат никого там", посочи още Куманов.

 

По думите му институциите бездействат заради натиск.

 

"Фирмите са на "неслучайни" хора, виинаги с много яки връзки. Недосегаеми. Гигантският проблем е този. Хората, които правят нещо по сигналите, после ги уволняват. При това управление в тая държава се случва това. Нищо не им правят. Хората с връзки стигат до тоя дето е с джипа", отсече Куманов.

 Източник:frognews

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.