Какво се задава...

Какво се задава...
10-01-2021г.
41
Ирини Зикидис

Автор: Ирини Зикидис

„Цялата Мара втасала в България, те седнали с американската политика да се занимават” е чудесен пример за слаба политическа култура и тотална липса на голямата картина.
Да си мислиш, че случващото се в САЩ е самостоятелен процес, който няма отношение към онова, което ще се случи в България, в Европа и в света, е опасно дилетантски наивитет.
Всичко, ВСИЧКО, което ще се случи оттук нататък, и навън, и в малка, бедна и зависима България, ще бъде управлявано от онези сили, чийто категоричен възход виждаме в момента.
Дълбоката държава си взе официално властта и доказа, че е неизмеримо по-силна от всякакви антиситемни играчи като Тръмп.
Нещо повече, действията, на които сме очевидци, показват едно – никога повече антисистемен играч няма да бъде допуснат на власт. Защото американската политика се движи по определена траектория, предначертана от десетилетия, и никога повече няма да бъде допуснат президент, който да промени радикално тази траектория на външна и вътрешна политика на най-могъщата държава на света.
Четири години колосален корпоративен, медиен и финансов ресурс беше впрегнат за дискредитиране на избора на мнозинството американци. Не че Тръмп не е ексцентричен простак, който скъса нервите на хората в собствената си партия. Ама не подпали ни една война, и взе, че постигна икономически чудеса, разчиствайки кочината на Обама.
Пред очите ни се разиграва чудовищен фарс.
Няколкомесечните погроми, вандалщини, палежи и кражби по магазините, поругаването на църкви и статуи на национални герои, насилственото унижаване на хора, които никога не са имали роби, но които трябва да се извиняват за цвета на кожата си, в момента придобива статут на изконна народна революция, а протестът на част от ония 75 милиона американци, които живеят с мисълта, че вотът им е бил фалшифициран, е заклеймен като чудовищен опит за хунта.
Значи, протестите в Беларус, Украйна, Унгария, Полша и България, на Антифа и BLM са демократично откровение свише, а протестът на поддръжниците на Тръмп – опит за преврат?!
Убийството на чернокож наркоман е нечувана драма, а петимата убити от полицията в Капитолия се представят в медиите като „починали” или дори “white trash”?! Я си представете, че имаше петима убити по време на протест в Москва или Пекин...
Представете си истеричния вой на грантовите медии, журналисти и инфлуенсъри. Ама в случая – нито дума. „Починали”. “White trash”. Нищо, че за убитата жена се знае, че е военен пилот, и е служила достойно на родината си. Еб@х тези двойни либерални аршини.
Новата реалност е цензура и политическа коректност.
Само за 24 часа, Туитър и Фейсбук закриха профилите не само на Тръмп, но на стотици хиляди групи на негови симпатизанти. App Store и Google Play свалиха Parler, където огромна част от републиканците мигрираха, за да имат право на свободно слово. И най-якото: CNN поиска от кабелните оператори да спрат сигнала на Fox News, Newsmax и OAN.
И когато либералите използват аргумента, че Туитър и Фейсбук са частни компании, и могат да цензурират когото си искат, те кой знае защо проспускат да споменат Section 230 от интернет законодателството, който свобождава от отговорност социалните мрежи за неподходящо съдържание, качено на платформите им.
Всъщност, никой не може да им търси отговорност какво е публикувано при тях. Това от една страна. От друга – Тръмп никога не е призовавал за метежи. Кой знае защо, всички негови туитове, които призоваваха за спокойствие, бяха изтрити. Логиката е ясна – това му поведение не се вписваше във филма, в който трябва да бъде вкаран на всяка цена – на малоумен палячо.
Аз нямам никакво съмнение какво се задава:
- Тотален реваншизъм. Тръмп, хората около него и поддръжниците му в САЩ ще преживеят доста нощи на „дългите ножове”, а напрежението вътре в самите САЩ ще е огромно;
- Опит за окончателно заличаване на оная култура на Америка, която я превърна в „страната на свободните и дома на смелите” и заменянето й със социализъм, джендър неутралност, политическа коректност, климатичен алармизъм и културен марксизъм;
- Икономическа война с Китай и политическа война с Русия. Незабавно активиране на Пилсудския кордон и оста на напрежение от Талин през Киев и Донбас до Тбилиси;
- Заиграване с Турция, което, не дай Боже, може да засегне България и Гърция пряко;
- Активиране на дремещите клетки в Европа – огромни грантове за „гражданското общество”, както по времето на Обама (чудесни новини за нашите платени тулупи) с цел смяна на съществуващите политически елити с либерални правителства;
- Плътно следване на програмата, заложена от Клаус Шваб в „The Great Reset”: 4-та индустриална революция, цифрова икономика, квантови компютри, биг дейта, изкуствен интелект, "интернет на нещата", глобална мрежа, електронни аватари, конвергенция между IT и биология/генетика - модификация на човека в резултат от тази конвергенция (трансхуманизъм), изграждане на ново безкласово общество.
Едно е сигурно - живеем в много интересни времена.
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.