Отчайващата човешка глупост

Отчайващата човешка глупост
08-01-2021г.
344
Ирини Зикидис
Това, което ме отчайва, е човешката глупост.

Пред нея се чувствам безпомощна и парализирана.
 
И докато добре осъзнавам, че чистата глупост е неизбежна и неизтребима, защото се дължи на масово невежество, липса на качествено образование или вродени личностни ограничения, то глупостта, прикрита зад претенциозна интелектуална поза, е в състояние да ме докара до ступор.
В последните години глупостта, мимикрираща зад претенциозна интелектуалщина, често идва от либералния лагер.
Само два примера от последните дни:

Пример номер 1

Учители в САЩ (пламенни либерали, разбира се) отказват да преподават древногръцка литература и в частност Омир. Защо? Ами защото в текстовете на Илиадата и Одисеята бил споменат цвета на кожата на героите, което било недопустимо. Богинята Атина Палада, например, е наречена "розовопръста", а Ахил "русокос". Каква по-гнусна форма на първобитен расизъм, а? Освен Омир, под ножа попадат автори като Шекспир, Хоторн и Фицджералд. По същите причини. Какво като други преподаватели алармират, че пропускането на знакови автори по политически причини, ще доведе до необратими поражения в културата и образованието на децата?
 
Пример номер 2
 
Представителите на Демократическата партия в САЩ откриха 117ия Конгрес с молитва, в която, след като се помолиха на всички богове, след традиционното "Amen", добавиха и "Awomen". Клетите невежи тупани решили, че думата "Amen" визира "мъже", и побързали да добавят и "жени". Откъде да знаят, че "амин" на старогръцки (ἀμήν) и на иврит (אמן) означава "Да бъде". Оскъдният либерален мозък е побързал да сътвори колосална глупост под маската на политическата коректност.

Както възкликна с насълзени очи Alex Christoforou, "Управляват ни клоуни. Идиоти и клоуни".
 
Явно така ще е.
Явно това ни чака.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.