КАКВО СЕ ОБЪРКА? Ваксинацията срещу Covid-19 по света забуксува

КАКВО СЕ ОБЪРКА? Ваксинацията срещу Covid-19 по света забуксува
05-01-2021г.
46
Лентата

На 27 декември беше обявено, че страните от ЕС в един дъх ще започнат масова ваксинация, но явно нещо се обърка ...
Първа в световно отношение се оказва Израел, където се ваксинират 150 хиляди души на ден, а от началото на ваксинацията от 20 декември, 12% от 9 милиона население вече е получило медикамента. 
След радостта от получаването на разрешение за ваксинация срещу Ковид, единствената регистрирана в ЕС ваксина Pfizer / BioNTech разкритикува епидемичната политика на ЕС. Първо, че ЕС отлага началото на ваксинацията, докато Израел, Великобритания и САЩ вече са започнали да използват Pfizer / BioNTech.
Процесът на ваксинация в европейските страни е в застой. И така, във Финландия преди новата година бяха доставени 50 хиляди дози ваксина и бяха ваксинирани само 5000 души. Министър-председателят на страната Сана Марин не вярва, че Финландия и ЕС като цяло не са се справили с началото на масовата ваксинация. 
На свой ред германският вестник "Билд" нарече ваксинацията в ЕС фиаско. И така, в Холандия все още няма ваксинирани, а ваксинацията ще започне едва на 8 януари, въпреки че в страната вече има 175 хиляди дози. Във Франция са ваксинирани 352 души! В страната няма доверие във ваксинацията. Най-ваксинирани са в Германия, почти 190 хиляди души.
В Естония малко над 2500 лекари получиха първата доза от ваксината. 
Няма пълен списък на страните с броя на ваксинираните във всяка държава.
Ваксинираните в България са 4739 души. 

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.