Адът, който не забелязвате: „Достатъчно е чакала“.

Адът, който не забелязвате: „Достатъчно е чакала“.
22-12-2020г.
32
Лентата

Мъж от Уисконсин, който е в затвора за изнасилването на собствената си дъщеря, има конституционното право да получи смяна на пола за сметка на данъкоплатците - това постанови федерален съдия по-рано този месец.

49-годишният Марк Алън Кембъл, който е осъден на 34 години затвор, след като се признава за виновен за сексуално насилие от най-висока степен срещу дъщеря си, вече се идентифицира като транссексуална жена и предпочита името Никол Роуз Кембъл, разказва изданието The ​​Post Millennial.

Американският окръжен съдия Джеймс Питърсън постанови, че Кембъл има право на операция за смяна на пола и че междувременно трябва да бъде преместен в женски затвор.
Тъй като в Уисконсин има само един хирург, който извършва операции за смяна на пола, чакането може да отнеме известно време - допълват от Milutukee Journal Sentinel.

Кембъл ще бъде първият в Уисконсин, който ще се подложи на подобна процедура, докато е под държавен арест.

„Правата на трансджендърите и операциите за смяна на пола остават политически противоречиви, дори извън контекста на затвора“, пише Питърсън.

„А някои представители на обществеността са възмутени от усилията за подобряване на здравето и благосъстоянието на затворниците. Но истинският обществен интерес се крие в облекчаването на ненужните страдания на тези, чието здраве и грижа е в ръцете на правителството. "

„Отказвам да налагам допълнителни аргументи за разрешаване на операцията за смяна на пола на Кембъл; тя е чакала достатъчно дълго “, пише още Питърсън.

Кембъл за първи път поискал операция за смяна на пола през 2013 г., която тогава е отказана. Въпреки това в затвора Кембъл започва да се облича като жена, получава женски хормони и транссексуални консултации, благодарение на парите на данъкоплатците.

През 2016 г. Кембъл завежда дело, в което твърди, че правата му по осмата поправка са нарушени, тъй като служителите на институциите са „безразлични“ към неговите „медицински нужди“, като по този начин го подлагат на жестоко и необичайно наказание, а именно - че не му е позволено да претърпи смяна на пола.

Решение 2-1 от 7-ми Апелативен съд на САЩ постановява, че служителите на въпросната институция са имунизирани срещу щети по делото, тъй като не са могли да предвидят, че отказът Кембъл да смени пола си би нарушило правата му.

The Post Millennial съобщава:

Несъгласният съдия Даян Ууд настоява, че DOC (отговорната институция) е умишлено безразлична към състоянието на Кембъл, което може да доведе до самокастрация, породена от ужаса на Кембъл, че не е оперирана, и това крие опасност Кембъл да премахне пениса си със собствените си ръце.

„Осмата поправка изисква от затворническите здравни специалисти да упражняват медицинска преценка, когато вземат решения относно лечението на затворник. И те не могат напълно да откажат грижите за тежко медицинско състояние “, пише в решението си съдия Даян Сайкс.

„Но все още е трудно да се изясни, че лечението на полова дисфория на затворник с хормонална терапия и отлагането на операцията му за смяна на пола нарушава Конституцията.“.

Източник: dailywire.com

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.