Партията на Слави ще стане трета политическа сила

Партията на Слави ще стане трета политическа сила
07-10-2020г.
18
Иван Бакалов
Много учудени и мощни възмущения от високия рейтинг на партията на Слави.
 
Основно идват от т. нар. насипно десни. Сякаш на тях им принадлежи по право някаква водеща роля в предстоящи избори. Да, ама не. Засега дишат праха на Слави и са далеч под БСП.
 
Опитах се да обясня защо тази партия има успех, а насипно десните нямат. И ме нападат, сякаш агитирам за Слави.
 
В съзнанието на средния фейсбук-интелигент е "правилно" и разрешено да подкрепяш само Христо Иванов и ДБ, и нищо лошо за тях.
 
Но у нас не се случва нищо уникално. Става като в Италия с шоумена Бепе Грило. Неговото движение М5S стана най-голямата партия в парламента. В нашия случай шоуменът ще вкара докъм 30-ина депутати, има и шанс да стане трета сила. И М5S така започна.
 
Италианското движение е анти статукво, умерено популистко, за защита на природата и устойчиво (екологично) развитите, антиемигрантско, евроскептично (умерено), ангиглобалистко. Подчертават, че не са партия, а движение, от типа "широка палатка", включващо хора с различни възгледи. У нас такова още няма, но може би се появява пред очите ни. Това са модерни тенденции в политиката.
 
Тепърва ще се появят у нас и по-големи евроскептични партии. На този фон сегашните правоверни десни у нас не виждам как ще се развиват. И засега само кълнат стръвно конкурентите си, с които утре ще преговарят за коалиция. Е, те даже няма да преговарят, то им е под достойнството, нали.
 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.