Ролята на мусаката

Ролята на мусаката
01-10-2020г.
79
Емил Йотовски

Някога, ако имаме късмет, ще нарекат времето, в което живеем „Силиконов реализъм“. Ако нямаме късмет ще бъде „Пластмасов“ или „ПВЦ реализъм“. Ще е същото като петкамерна дограма, но по-тъпо.
    
Мъжете нямат нужда от жени, а от силиконови кукли, ще ме извинявате. Говоря за голямата част от младите, необвързани мъже. Тези, които харчат всичките си пари, за да изглеждат такива, каквито не са.
    Жените също няма нужда да бъдат жени, а силиконки. Те инвестират в аутфит, маркови дрехи и пиене на кафе в заведения, в които го сервират за от седем лева нагоре. Както сами забелязвате, в тази пазарно-любовна ситуация няма място за мусака. Защо мусака – ще разберете по-долу.

Дупчи нови дупки на колана. Уморява се от пиене на кафе от седем лева. Лизинговата кола му лапа всичките пари, той решава да получи прозрение и се оглежда как да смени стила си на живот (Вече не е лайфстайл.) Започва да се вглежда в себе си и да си спомня, че някога в своето детство и юношество е бил щастлив и без маракуя. Тогава е ял мусака. Правила я е баба и мама. И той решава да се върне към духовните и хранителните си корени.
    Щом неговата мама е правила мусака, значи в мусаката няма нищо лошо и срамно. И той започва да иска мусака. От жена си. От приятелката си. Същата онази с екстеншъните.
Но, вече е късно. Жената до него е с изградена житейска позиция и се гордее, че не прави мусака. Дори презира мусаката. За нея мусаката е битовизъм, селяндурщина и простащина. Тя ходи на пилатес и пие смути от маракуя. Гнус я е да бели лук, защото ѝ скапва ноктопластиката. Да не говорим да меси кайма. Това направо и скапва душата. С бедния си речник обяснява на мъжа до нея, че мусаката няма да влезне в тяхната къща. Което впоследствие е и причината тя да си тръгне. (Ако не се е подковала юридически).

Жените се чувстват излъгани, че цял живот само ще се возят в автомобили и ще си правят прически, от време на време и екскурзии. Напълнили са се със силикон и с пълно право считат, че са изпълнили своята част от сделката. А мъжете, заради сантимент или след серия от прозрения започват да си искат своето.
    По-отдадените жени правят опит да се научат да правят мусака, но така само разбират, че мусаката е само началото. После идват кюфтенцата по чирпански, свинско с грах и… После жените бягат при майките си и като се нареват в бившите си детски стаи минават през тезите „Аз да не съм му готвачка“ и стигат до „Той ще ме обича такава каквато съм“. Следва втората вълна разбити семейства и т.н.
    Ето затова, както сами разбирате, мусаката е водеща причина за намаляване на населението в нашата китна, но за сметка на това объркана държава.

Източник: novini.bg

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.