БГ наркопазар 2012

БГ наркопазар 2012
21-02-2012г.
37
Лентата

Те са млади, напористи и свободни. Те са много и са навсякъде. Те не се съветват с никого и на никого не плащат за териториите, на които се подвизават. Те могат да прескочат до Испания, да си купят едно кило кока, да си наемат шофьор в София и да разхвърлят материала за нула време из целия град. Те могат да се нагълтат с пакети в Южна Америка и да ги доставят в България след щателна клизма. Те препускат из страната и продават наркотици. Те са новото поколение разпространители в Република България.

 

Надъханите младежи са родени предимно след 1980 година и налагат нов стил на дилърстване. Ако в края на 90-те и началото на 21 век страната беше монополизирана от митични босове и имаше ясно очертани региони за разпространение на наркотици, то днес гамата от трафиканти, разпространители, снабдители, зареждачи, мулета и дилъри, е огромна. И най-важното всеки работи сам за себе си. Много са, силни са! Такава е и последната тенденция на наркопазара.
Сайтът WWW.LENTATA.COM се нагърби с нелеката задача да очертае териториите на днешните активни разпространители на наркотици. Част от тях са наследници на вече познати герои от криминалната сцена, но повечето са представители на новото поколение наркодилъри. Към днешна дата в България има сравнително малко райони със сериозен монопол на разпространение. Цялата Република е разграфена на хиляди райони и подрайони. На сцената на сенчестия бизнес едни биват арестувани, други смачкани от все още действащи наказателни бригади, трети изкарват достатъчен първоначален капитал и влагат парите си в нов вид бизнес, четвърти завещават териториите си на подчинените, а пети топят онези, за които до вчера са работили. Старите оцелели играчи казват, че днес няма мъжка чест и уважение между дилърите. Няма и правила на пазара. Всеки срещу всеки. И накрая всички срещу потребителя.

Преди десетина години бяха популярни показните убийства на знакови фигури от сенчестия бизнес. Днес част от оцелелите, които по една или друга причина вече не са в бранша, твърдят, че съвсем скоро ще има нови жертви на БГ наркоразпространението. Този път те няма да са шефове, няма да са дори дилъри. Те ще са обикновени наркомани. Убийствата им ще са следствие „продукцията”, която получават. Защото примесите, които са им забъркали днешните „готвачи” са причудлив синтез от каквото им попадне (в това число дори отрова за мишки). Мешилката става убийствена. И в прекия, и в преносния смисъл. Някогашните шефчета днес с прискърбие отбелязват, че „вече няма правила в бизнеса, само кинтите са важни. Колкото повече примеси добавяш, толкова повече дози, за повече наркомани, от които ще изкарат повече кеш.”

Като цяло сенчестият бизнес става все по-неприятен и все по-долнопробен.

Пазарът и районите на разпространение постоянно менят действащите си лица и качеството на продуктите си. Близки до столичните ънгърграунд босове предвиждат вражди между шефовете на групите за разпространение и войни за завладяването на овдовялите след арестите, наркопазари.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.