На карта е заложена съдбата на Света...

На карта е заложена съдбата на Света...
22-08-2020г.
21
Ирини Зикидис

Преди няколко месеца в Давос, Джордж Сорос каза, че изборите в САЩ през ноември тази година ще решат съдбата на света.
Не нещо друго, а съдбата на света, или на цивилизацията, ако искате.
Господин Сорос е далеч по-информиран човек от нас, и аз нямам основания да не му вярвам. Разбира се, той е абсолютно прав - изборите в САЩ и техните последствия върху света са онзи фактор, който всички очакват с напрежение, заради който се дерем във фейса и късаме приятелства, и който ще определи насоката на световните процеси. Хич не ми се иска обаче, да видя неговата, глобалистка версия за бъдещето на цивилизацията.

Вчера се случиха няколко интересни неща. Tim Pool - един от политическите коментатори, които следя, цитира ново проучване на Rassmusen Reports, според което към 20 август 2020 одобрението към управлението на Тръмп в САЩ е достигнало 51%.
Одобрението за Обама към абсолютно същия период на неговия мандат - 20 август 2012, което често се ползва като еталон, е било 49%. Според Tim Pool, тези данни са индикатор, че Тръмп е на път да спечели предстоящите президентски избори.
Информацията е изключително показателна, особено на фона на сериозната икономическа криза заради ковид епидемията, която заличи и нулира предишните икономически успехи на Тръмп, нарастналата рязко безработица, протестите и погромите, използвани и насърчавани от демократите и мейнстрийм медиите.

Резултатите изглеждат още по-изненадващо на фона на крайно токсичната медийна среда, която полива Тръмп с помия и фейк новини от първия ден на мандата му.

Преди време, в началото на управлението му, от Харвард бяха направили проучване, според което цели 98% от медиите са негативно настроени към него. Звучи безумно, но това ни го казаха от Харвард. Нещата едва ли са се променили кой знае колко за 4 години, и според едно скорошно проучване на Media Research Center, предизборната му кампания получава 150 пъти по-негативно отразяване от тази на Байдън. 150 пъти!!!
На тоя фон всяка случайна асоциация с 11-12 годишни скинари, крещящи в косата на малки момиченца ряпа да яде. Майтапа настрана - известно е, че Rassmusen имат връзки с консервативните среди, което по някакъв начин дискредитира обективността им, но едно друго проучване, на CNN (хехехе) също показва, че подкрепата за Байдън и Тръмп се е изравнила. Признанието на CNN, разбира се, е направено с половин уста, но въпреки това е многозначително. И все пак, още е рано да се правят каквито и да било крайни изводи поне по две причини:

Първо - точността на социологическите проучвания в САЩ е под въпрос.

Достатъчно е да си припомним как през ноември 2016, почти всички социолози предричаха твърда победа за Хилъри Клинтън, а Newsweek дори сложи на корицата си нейна снимка с текст Madam President. Помним шока и амока. Изненанадващата победа на Тръмп в голяма степен се оказа резултат от истеричния диктат на неолибералите и прогресистите, който принуди много американци да крият политическите си предпочитания дори от социологическите агенции.

В момента атмосферта в страната е още по-радикализирана и токсична, а съществуването на онова silent majority, на което разчита Тръмп, и което е поставяно под съменние от много прогресистки анализатори, е още по-вероятно. После иди обяснявай на нашите либерали, че с истерия не се печелят избори.

И второ – до изборите остава достатъчно време, за да се случат много неочаквани събития, които рязко да променят ситуацията. Така например, леви организации подготвят обсада на Белия дом. Тя трябва да започне на 17 септември и да трае 50 дни – до деня на изборите. Никой не знае как би се развила тази акция и какви биха били последствията от нея. Току виж Тръмп лиснал два легена с пикня връз главите на протестиращите и загубил изборите.

Не знам дали следите и страховития дебат в САЩ за mail-in ballot. Съвсем грубо казано, демократите искат гласуване по обикновената поща. Макар и обосновано с опасения за здравето на хората заради ковид кризата, процедурата създава условия за широк спектър проблеми – от преки фалшификации, през очаквания голям брой недействителни бюлетини, до тяхната загуба по пътя до гласуващите или обратно. Още повече, че напоследък редица избори, проведени по този начин на регионално ниво, потвърдиха тези съмнения. Четох примера за някакъв човек от Калифорния, който успял да регистрира четирите си кучета и починалия си баща, и да гласува от тяхно име.

Мнението на Тръмп за въвеждането на mail-in ballot също е категорично – това е опит на демократите да подправят изборите. Кой крив, кой прав – не знам, но е факт, че въвеждането на тази процедура за гласуване ще доведе до изборен хаос, който ще позволи и на двете страни да оспорят резултатите от изборите. От тук до институционална криза и недай Боже граждански сблъсъци, разстоянието не е голямо.

Е, какво - господин Сорос ни предупреди - на карта е заложена съдбата на Света. Мисля, че предстоящите избори ще бъдат най-мръсното, долно, кално и кърваво събитие от много десетилетия насам, проведено под грохота на цветна революция.
Наградата си заслужава - целия Свят.

 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.