Либералната лудост

Либералната лудост
08-07-2020г.
49
Ирини Зикидис

Някои хора наскоро прогледнаха за либералната лудост, покрай протестите BLM в САЩ и Западна Европа. На мен пък 'memories' ми напомня как съм писала по тази тема и поствала линкове със статии от западни медии преди години.

Ето няколко зашеметяващи стари примера. Професорка в Илинойския университет твърди, че науката математика подкрепя белия супермасизъм. Аз не разбрах точно каква е тезата й, но останах с впечатлението, че щом чернокожите, изучаващи математика са незначително малцинство спрямо белите, значи проблемът е в самата математика. Освен това се оказва, че "Западната математика е расистка". Убийте ме, но не знам как така 2+2 прави 4 при белите и 13 при чернокожите. Докато не попаднах на туит на Brittany Marshall, изчестна чернокожа активистка, която твърди, че "идеята, че 2+2 прави 4, се дължи на западния империализъм и колониализъм".

Може да ви е смешно, но това е съвсем реален дебат на Запад. И някой ден ще влезе и у нас, както всички други отровни либерални идеи като джендър флуидността, 72 пола, миграция на милиони мюсюлмани и чернокожи, които са обида за здравия разум.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-4}

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.