Унгария накратко, 24 юли 2007 г.

Унгария накратко, 24 юли 2007 г.
04-07-2020г.
128
Мартин Карбовски

Население - 10 116 000

24 часа след като тръгнахме, стъпихме на магистрала, приличаща малко на магистрала “Тракия”. Европа започва от Се­гед - всичко друго е див изток и политически обещания. Казаха ми по телефона, че сестрите ни от Либия са кацнали към 11 часа. По наши сметки те са прекарали в либийски затвор към 3090 дни. Това е една пета от активния човешки живот, който е 15 хиляди дни. Мария съжалява, че не е в неприятната жур­налистическа гмеж, за да отразява щастливото събитие, покрай което всички забравят, че то е в резултат на всички наши ужа­сяващи български проблеми, мързел и безхаберие. Мобилната компютърна връзка на “М-Тел” работи, след като се разбрахме с тъпия дилър, че освен водафон карта ни трябва и роуминг.

 

24 юли, 14,28 ч

Влязохме в Австро-Унгария и на границата преди Сегед (някакво село Мако) ни изтарашиха целия багаж, така щото, ако бяхме взели дори и една цигара марихуана, вече щяхме да си пишем със спонсорите от унгарския арест.

Примерна телеграма до Спонсорите: така и така извинявай­те, ама похарчихме парите ви заради глоби и адвокати в Ун­гария, няма повече да правим така обещаваме точка да живей българия точка.

Маджарите винаги са се престаравали по границите си и до­сега се държат като все едно Европа е папата, а те са швейцар­ска стража. Дебеличък като Швейк граничар, говорещ оскъдно английски, разгледа отблизо бельото на Мария, която, милата, много се обиди - за нейното поколение, израснало с обещание за свят без граници, тарашът й се струваше немислим и нелоги­чен. Тя знаеше от нашата медийна пропаганда, че Европа е свят без граници и пълен с усмихнати красиви чичковци граничари, които не ти се пречкат, ако нямаш проблем. Уви - Унгария е се­риозна вътрешна граница на ЕС и явно унгарците са обещали тържествено на западните страни да спират всякакви гадни ти­мове и техните хитри контрабанди, с които неминуемо ще бъде залята Европа след приемането на такива страни като България н Румъния. По този повод решихме да бойкотираме Унгария, чиято територия е по-малка от резервоара ни с дизел - пък и от опит знам. че маджарите силно не говорят чужди езици и с тях много се губим в превода. Винаги съм ги смятал за някакво хунско племе, което е решило да се държи прилично, след като среща австрийските си поробители - на които днес трябва да бъдат изказани сериозни благодарности. В този проект имаме прекрасни впечатления от унгарското селско стопанство и това е.

Напред към Митропа. Името произлиза от немската дума "mittel" и Европа, сиреч средна Европа. Там е подреденият свят на немските княжества, където ритмично работи сърцето на прогреса, а мерцедесите се карат от възрастни господа и госпо­жи, които цял живот са работили за един мерцедес.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-4}

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.