Актуално
„И бързаме с ръце нетърпеливи да засеем следващото минало”. Години наред търсех да разбера чий е този стих, трайно заседнал в главата ми, ей така – без изстория и без продължение. Докато внезапно не открих, че е на Старши. В измислена от него песен към една от главите на „Пътят на Икар”. Минаха 12 години, откакто му стана скучно на тази планета и я напусна. Преди да тръгне, казваше: ”Гледайте звездите! Както тяхната светлина пътува към вас, хилядолетия след като те са изгаснали, така и вашият поглед, може би, ще пътува към тях векове, след като няма да ви има”.
Минаха 12 години, откакто му стана скучно на тази планета

Любен Дилов-син | 10/06/2020

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

„И бързаме с ръце нетърпеливи да засеем следващото минало”

Години наред търсех да разбера чий е този стих, трайно заседнал в главата ми, ей така – без изстория и без продължение. Докато внезапно не открих, че е на Старши. В измислена от него песен към една от главите на „Пътят на Икар”.

Минаха 12 години, откакто му стана скучно на тази планета и я напусна. Преди да тръгне, казваше: ”Гледайте звездите! Както тяхната светлина пътува към вас, хилядолетия след като те са изгаснали, така и вашият поглед, може би, ще пътува към тях векове, след като няма да ви има”.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

  Други статии от този авторКоментари