Лили Иванова с жест към медиците

Лили Иванова с жест към медиците
25-04-2020г.
137
Лентата

Тази сутрин медиците от „Александровска“ болница в София бяха зарадвани от един специален жест към тях, направен от Лили Иванова.
По този повод екипът на 
lentata.com разговаря с шефа на болницата – прод. д-р Костадин Ангелов.

***

Lentata.com: Какъв беше жестът на Лили Иванова към Вас и колегите Ви от „Александровска“ болница?

Проф. д-р Костадин Ангелов:
Жестът на Лили беше много голям, много докосващ, много истински, много човешки и много благороден. Той се състоеше в подарък от нея – всичките цветя, които тя е получила за рождения си ден плюс един специален букет – лично от нея с послание, в което тя ни казва да бъдем силни и, че тя е с нас. Също така 100 лекари и медицински сестри от нашите служители, които са на първа линия ще получат от нея - последния й диск, със специално послание до всеки от тях, подписано от нея. Това могат да го направят само големите хора, не могат да го направят хората, които не са постигнали нейната висота. Тя е много голям човек.



Lentata.com: 
А какво означава за Вас и медиците такъв жест?

Проф. д-р Костадин Ангелов:
За нас означава много. Както самата Лили казва – това са нейните аплодисменти за нас медиците. А тогава когато знаеш, че най-големият артист в България, най-чистият човек бих могъл да кажа, защото аз я познавам лично, ти ръкопляска, и ти благодари, това ни дава сили – това нас ни зарежда с такава енергия, че ние сме изключително благодарни и мотивирани да дадем най-доброто от себе си, за да победим тази коварна болест.

Lentata.com: Откога се познавате с Лили?

Проф. д-р Костадин Ангелов:
Може би повече от 15 години вече се познаваме, тя е един от моите приятели, които са най-дисциплинирани, най-честни, тя не обича фалша, от самото начало на епидемията тя не излиза от дома си, тя казва – щом така трябва, така ще бъде. Тя не поставя никога под съмнение мнението на лекарите, на медиците, това не е първият й жест към нас, винаги на всички нейни концерти и събития тя кани свои приятели медици, сестри, като така ни кара да се чувстваме специални. Вие знаете, че тя е завършила училище за медицински сестри във Варна преди много години, работила е като медицинска сестра и винаги проявява отношение към медиците, което го демонстрира в най-чистите си чувства, с много голяма любов. Тези неща са много рядко срещани в нашия свят в момента.


Lentata.com: 
Какво й казвате Вие сега? Какво ни предстои?

Проф. д-р Костадин Ангелов:
Предстои ни една битка, в която ние можем да победим само с хладен ум и с дицсциплина. Лили е изключително четящ човек, добронамерен човек, изключително дисциплиниран човек и тя се съобразява с всяка наложена мярка на оперативния щаб, и най-вече на всеки един от нейните приятели - тя винаги намира време да провери какво се случва, винаги намира време дори да направи забележка, Лили е много критична  в отношенията си, тя ги поддържа на изключително голяма висота. Дисциплината й и в отношенията е много  ясна, и най-вече при нея има чистота и липсва фалш. Ако тя мисли нещо – тя го казва. И това винаги е стремежът да станеш съвършен. Нейният стремеж към съвършенство се вижда  във всяко едно нейно действие и жест.

***


/проф. д-р Костадин Ангелов - шеф на "Александровска" болница/

Lentata.com: 
В момента как се справяте в „Александровска“ болница с борбата с covid 19? Колко човека лекувате, каква е ситуацията?

Проф. д-р Костадин Ангелов:
Справяме се с много строги мерки, които пазят всички наши служители, изключително тежки инструкции сме дали, всеки пациент се проверява, всеки служител се проверява, идеята е да запазим живота и здравето на всички наши служители и пациенти, да не подлагаме под риск никого, защото е много важно нашите служители да бъдат здрави, за да продължат да помагат. 
В момента имаме 27 заразени човека в  болницата, трима са в реанимацията, снощи имаме приет 1 човек, за последните 48 часа имаме 3 смъртни случая, така че това е едно сериозно заболяване и аз приканвам хората да бъдат още малко търпеливи, за да можем да излезем победители от целия този процес на борба с  covid 19.


Lentata.com: 
Колко още капацитет имате да приемате заразени?

Проф. д-р Костадин Ангелов:
Ние сме направили организацията такава, че капацитетът, който имаме да бъде достатъчен. Към настоящия момент имаме капацитет за прием на още 12 човека в реанимация, на още 10 човека в инфекциозно отделение, но при необходимост тези цифри могат да бъдат променяни, ако има по-голяма нужда от легла – леглата ще бъдат разширявани, надявам се да не се стигне дотам. Организацията, която сме предприели търпи промяна във времето, динамична е в зависимост от нуждите, които имаме в болницата.


Lentata.com: 
Каква е Вашата прогноза, как очаквате да се развие кризата?

Проф. д-р Костадин Ангелов:

Колкото по-дисциплинирани са хората, толкова краят ще е по-близо. Аз съм притеснен от това, което виждам – пълни улици, екскурзиите на хората, напускането на големите градове. За голяма радост, това са много малка част от хората, другите са дисциплинирани, за тях ние ръкопляскахме, ръкопляскаме и искаме да  им благодарим, че спазват правилата и си седят вкъщи.


Lentata.com: От какво имате нужда в болницата?

Проф. д-р Костадин Ангелов:
В „Александровска“ болница имаме абсолютно всичко като предпазни средства, имаме нужда единствено и само от едно – от това хората да спазват правилата. Ако те ги спазват правилата, ние ще си вършим работата спокойно.

 

 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.