УРСУЛА И ЖАН-КЛОД – СРАВНИТЕЛЕН АНАЛИЗ ИЛИ КАК МОЖЕХМЕ ДА ИЗБЕГНЕМ ВИРУСА

УРСУЛА И ЖАН-КЛОД – СРАВНИТЕЛЕН АНАЛИЗ ИЛИ КАК МОЖЕХМЕ ДА ИЗБЕГНЕМ ВИРУСА
22-03-2020г.
43
Степан Поляков

Ишиаса, както самият той обича да го наричат, все повече ми липсва. А си го представям начело в тези тежки времена. С усмивката си на люксембургски Форест Гъмп, с чашата сутрешен коняк, с вратовръзката на звездички, с неподражаемата опипваща походка...

Виждам го как бодряшки перва зад врата всеки Новозаразен. А после се качва в грешния автомобил. И така с евроентусиазъм, с танца Една-напред-две встрани и с малко чужда помощ щяхме да вървим напред през изпитанията. Или пък изобщо да не ги забележим и да минем право през тях.

А какво имаме сега като председател на Комисията в тази най-страшна криза. Урсула фон дер Лейен. Германските й сънародници без много такт в бирариите и, особено, през месец октомври я наричат Мама Зайка. Да имаш седем деца не е най-характерното поведение за този континент. Госпожа Лейен също така е докарвала германската армия до фалит. Което в миналото всъщност се е случвало и на далеч по-опитни от нея.

А аз, само като зърна погледа й... Ах този поглед, излъчващ хановерска1 тревожност от лазурното небе и баварски мрак от цъфналия хмел2. Погледът на жена, която знае, че нищо не е наред.

И няма да бъде наред, но тя фаталистично ще продължава, прескачайки тела. Тогава истински й желая задълго да заседне в асансьора нейде из брюкселските стъкло-бетони. Стига да не забременее там за осми път, де...

Но много сериозен стана нашият сравнителен анализ.

Ех, Жан Клод, а как си живеехме, старче! С теб може би дори нямаше да разберем за този досаден вирус. Къде си? Ти черпиш. Наздраве!

 

1.Урсула фон дер Лайен завършва медицина в Хановер. Градът е сринат по въздух от Съюзниците през Втората Световна война

  1. Шега с мрачната история на стария германски род фон дер Лейен, чийто фамилен замък е в Бавария от 1820 г. В Бавария /Спалт/ е и един от четирите най-големи хмелови райони на Германия.

 

 

 

{BANNER_ID-4}

 

 

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.