Най-големият Кенеф на Галактиката. Там сапун – просто няма.

Най-големият Кенеф на Галактиката. Там сапун – просто няма.
10-03-2020г.
122
Степан Поляков
Африка. Канализация. Сапун.
Първото отхвърля другите две. Другите две отхвърлят първото. И не пускайте спомени от пребиваването си из веригите “Голдън Тюлип“ в Акра или „Хилтън“ в Кейптаун. Това не е Африка.

Африка са прашните улици на Ломе, на Дакар, на Банджул. Из тях проблемът с чистата питейна вода, с водата за тоалетната навън, с маркучите в закусвалните с фуфу просто не стои. Тази вода я няма. Иначе, общ африкански обичай е да се облекчиш, там където усетиш, че трябва да го направиш. На островчето на кръговото, край стадиона, в ъгъла на пазара... Жените вдигат шарени рокли и клякат, мъжете бели роби и приклякат. Никой не обръща особено внимание на това.
Сега от Западна да се пренесем в Източна Африка. Там е страната-символ на африканската бедност – Етиопия. Не успяха да я спасят дори Свети Боно и Свети Боб /Гелдоф/. Столицата на Етиопия Адис Абеба вече е повече от 3 милиона жители. Там се отнасят по същия начин към естествените си нужди. Този град е интересен, защото е на над 2 хиляди метра н.м.в. Макар да е почти на екватора, нощните температури падат до 8 градуса. През деня пък стигат до 30. Той е залят от човешки и всякакви други изпражнения. Които по обед буквално се разтичат. И тогава започва пирът на мухите. Когато времето малко стегне следобед, насекомите излитат. 
Нали си спомняте снимките на негърчета и лицата им, покрити от огромни мухи. Около 4 следобед всички те, мухите и негърчетата, заедно поемат към пазара. Около плодовете по сергиите почернява. А вечер пресните изпражнения от същия ден на тримилионния град, стягат и почти замръзват.
Сутринта когато времето омекне, над улиците започва мъглата на фините лайняни частици. Не е добре да се излиза тогава. Всъщност, изобщо не е добре да се излиза там.
Днес Африка е около 1 милиард и триста милиона души. Това е най-голямата тоалетна на открито в Галактиката. С ограничени запаси от сапун. А африканците нарастват с всяка секунда по един. На всеки 10 секунди се раждат 10 африканци, за минута 60, за 10 минути 600, за час 3 600, за денонощие – 86 400. Тук е таймерът на раждания на живо. Може да видите какво се нарича безкомпромисно множене. Подобно на хвъркатите, за които стана дума по-горе.
 https://www.worldometers.info/world-population/africa-population/
Представяте ли си колко мегатонове изпражнения летят, текат и спихват безспирно из най-големия континент по площ на Земята. Всеки „Лайнян“, така да се каже ден.
А по-долу обаче е картата за разпространение на Корона вируса.
И какво виждаме: Най-голямото клекало във Вселената е най-слабо засегнато от Корона вируса.
А каква е общата картина? Сринати, истински сринати, като репутация за следващите десетилетия са:
На първо място - Китай. Иначе, в големите градове доста прилична хигиена. Китай беше посочен за основен икономически враг на САЩ.
Иран. С изключение на Израел единствената държава със сравнително прилична култура, включително и няколко забележителни филма. Трън в петата на Израел и САЩ /по отношение на политиката му - с право според мен/.
Италия. С вековни традиции в кулинарията, любовта и лайфстайла. Но новото й правителството беше обявено за „популистко“ и „крайнодясно“ от Брюксел. 
Разбира се, тук аз не виждам конспирация.
Естествено, че е крайно време в Ла Скала да започнат да си дезинфекцират позлатените обои и да ги перат тия нелепи кондукторски костюми.
Заб.: Разпространява се теория, че този вирус не вирее над 25 градуса. Но проф. Сали Блъмфийлд от Лондонския институт по хигиена и тропически болести твърди, че за да умре този вирус, температурата трябва да е поне 60 градуса /по Целзий!/.
 
{BANNER_ID-4}
 
{BANNER_ID-3}
 
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.