Не. Не е политически коментар.

Не. Не е политически коментар.
08-01-2020г.
87
Степан Поляков

Автор: Степан ПОЛЯКОВ 

Холивуд е бил отдел на Пентагона. Изобщо не е шега. В Пентагона има цял етаж чиновници, въоръжени с червени моливи, които четат сценариите за нови военни филми.
Прецизната бомбена акция срещу иранския генерал Солеймани на 3-и и хулиганският ъперкът на Рики Жерве /британският актьор /скоба в скобата - вече е уволнен/, който произнесе фамилията си с лека френска свенливост/ в муцуната на холивудския елит онзи ден дават надежда, че идва нова ера в киното.
Единственият мъж, в онази бляскава зала със спонсорството на шампанското “Мое”,, който се засмя на шегите срещу себе си, беше Леонардо ди Каприо - ама баба му се казва Елена Смирнова. Така че, той носи на бой - руснак....
Та, водещият се изгаври със склонността на ди Каприо да прелъстява млади манекенки.“Лео участва в страхотен филм. Но дълъг. Повече от три часа. Лео присъства на премиерата. Когато той отидe на коктейла след края, 22 годишната му приятелка вече бе твърде възрастна за него…” И така…

Когато гледате американска военна епопея, веднага може да познаете дали Пентагонът е спонсор. Ама спонсор не означава да наберете някакви 200-300 милиона от спонсори. Това е по default. Когато снимаш мащабни военни пана, ти трябват самолетоносачи и от тях да излитат изтребители, наоколо да хвъркат хеликоптерчета, които да спасяват пехотинци в огромни гумени лодки насред Тихия океан, а питомни акули да кръжат наоколо. Това е спонсорство, не някакви бутилки “Moet”.

Да направим кратък тест кой е получил спонсорство от Пентагона:

Филмът “Взвод”, Оливър Стоун: Над два часа тъмна джунгла, боядисани лица, крачещи ботуши, светлинни ефекти - agent orange, умиращи виетнамчета… - Не е одобрен!

Филмът “Топ Гън”: Мотивът от филма е една на от най-романтичните песни на света - “Take My Breath Away”. Историята: Фантоми на фона на залязващото слънце, излитащи от самолетоносачи пилоти, малко мъжкарско съпреничество… Любовна история с Том Круз… Anyway. Одобрен!!!

Вече знаете как да разберете дали един филм е одобрен от Пентагона.
Сега за съдбата на двамата режисьори: Оливър Стоун - продължи с документални филми за световните диктатори Кастро и Путин…
Тони Скот /Топ Гън/ - самоуби се на дъното на река.
Ама това наистина е рецензия на филми… Лео, стига с тия мечки!

 

{BANNER_ID-4}

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.