Презирам ви толкова дълбоко, колкото не можете да си представите...

Презирам ви толкова дълбоко, колкото не можете да си представите...
07-01-2020г.
22
Ирини Зикидис
Ще добавя единствено,че не става дума само за грантове, а за глупост и дълбоки комплекси при една част от нещастничетата.
 
Ирини Зикидис за Йордановден преди 1 година:
"Преди няколко години имаше едни грантове, давани по проекти за ‘разобличаване на българските исторически митове’. Официално заявената цел беше да се бори кръчмарския патриотизъм, да се подобрява междусъседския климат, както и постепенно да се изгражда една мултикултурна, а в последствие универсална общност, като кулминация на европейската, а по-натам и световната цивилизация.
Под шапката на тази идея закипя трескава дейност, къде платена с въпросните грантове, къде доброволна и безплатна. Започна се със спешна ревизия на минали събития, която за нула време се превърна в карикатурен прочит на историята. Завоевателите се превърнаха в съжители, че дори жертви, а петвековното спиране на прогреса на един народ внезапно разцъфна под формата на благоденствие и рахатлък.
След ревизирането на важни за българската национална идентичност събития, логично изникна въпроса какво да се прави с довчерашните скъпи на сърцето на всеки българин герои. И тук решението беше просто - омаскаряване. Борци за свобода, дали живота си за отечеството? Глупости. Обикновени кокошкари, тръгнали да се бунтуват срещу законната власт. Левски - еманацията на всичко свято за всеки българин? Глупости. Пълничък и лайно.
После дойде истинското развихряне. Истерия срещу Русия. Гласуване Ердоган да ни пази небето и да правим обща флотилия. Прием на сирийски емигранти от Афганистан, Пакистан, Еритрея и къде ли не, ама те, поне, се оказаха по-умни и избягаха. Под флага на плюшенобонбонената филантропия, въодушевените от собствената си претенциозна и фалшива възвишеност хуманисти наложиха нечуван терор във Фейса. Я си казал, че обичаш Левски и Ботев, я си се оказал примитивен ракиен чобанин. Я си отказал да повярваш, че Русия стои зад Брекзит (макар че са инвестирали грандиозните 7 паунда по доклад на Фейсбук), зад избора на Тръмп, зад протестите в Каталуня и въобще, че всички руснаци са скотове, пиещи по цял ден лосион, я са те подпалили жив. И всички, които систематично роптаеха срещу тая величествена глупост, моментално бяха набедени за платени кремълски тролове.
После дойде Тръмп, грантовете намаляха, но не и нихилизмът.
Днес прочетох изказването на една дама за Ботев. ‘Ботев не е нито гениален, нито велик, нито голям поет’. Ок, правото на мнение е свещено, ама точно на този ден ли ма, бульо? Точно днес, на рождението му, ли трябва да протегнеш лепкави пръстенца и да оставиш мазната си следа по човека, толкова огромен, толкова велик, колкото никога не можеш да разбереш?
Презирам ви. Презирам ви толкова дълбоко, колкото не можете да си представите."
 
Източник: Моника Демирова, Фейсбук
 
 
 
 
{BANNER_ID-4}
 
 
 
 
{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.