Intellectuals yet idiots.

Intellectuals yet idiots.
28-11-2019г.
100
Ирини Зикидис

АВТОР: Ирини Зикидис

Интелектуалци, но въпреки това идиоти.
Така Насим Талеб нарича една голяма част от интелектуалния либерален елит от хора, обитаващи охолно и благополучно своите добре защитени розови балони и сеещи пухкав захаросан хуманизъм на чужд гръб.

Ето поредният блестящ пример. Krystian Szkwarek е получил имейл от европейски съвет за външна политика, в който е уведомен, че 26 "видни европейци" са поели инициатива за връщането на бойците на Ислямска Държава с европейско гражданство. в
В отворено писмо, тези видни европейци призовават ЕС да освободи задържаните в сирийски и кюрдски затвори бивши бойци на ИДИЛ (напомням, че наброяват хиляди), и да ги върне в Европа, за да се предотврати "както тяхното по-нататъшно радикализиране, така и нарушаване на техните човешки права в препълнените и нехуманни затвори". Изразено е искрено опасение, че въпросните бивши бойци на ИДИЛ биха могли да получат и смъртна присъда, което като европейци просто "не можем да допуснем".

Трябва да  си ги приберем, да им дадем комфортни условия в европейските затвори, както и възможност да се рехабилитират и върнат обратно в обществото.

Коментарът на Кристиян "Европейският съвет за външна политика е особено голям и значим пан-европейски Тинк-Танк, създаден през 2007-ма с финансиране от Джордж Сорос през Отворено Общество. Към момента огромна част от годишната издръжка на организацията продължава да идва от Отворено Общество - £2,345,566 за 2017 г. от общ приход £7,278,122 за въпросната година... хубаво е все пак да припомняме, че подобна токсично-либерална мрежа всъщност действително съществува, тя е голяма, много добре финансирана и работи усърдно с европейските правителства и ЕС за инциативи като горепосочената."

Набива се на очи, че хуманизмът на видните европейски интелектуалци, сред които и немалка част от бг либералния елит, кой знае защо, върви с изумително добро финансиране. Затова смятам, редно е да си вземат вкъщи по няколко "борци от ислямска държава срещу кървавата диктатура на Асад".

{BANNER_ID-4}

Освен това, някак спонтанно изниква въпросът, дали пък в конспиративните теории, че либерални меценати като Сорос, са подпомагали финансово от самото начало джихадистки групировки, все пак няма истина?

Някой има ли идея как мога да стартирам подписка "да не допуснем варварското убийство на джихадисти от Асад и да им осигурим топла прегръдка и грижа в дома на либерален интелектуалец"?

 

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.