Актуално
Купете си храна от производство около града ви, от частен стопанин с малки обороти и ниски цени. Интернет няма да бъде пазар на прясна храна от Добрич за София. Няма как, въпреки че трюфелите в Добрич са по-добри от тия в Кремиковци. Помогнете на стари хора и пенсионери да връзват двата края. И пипнете храната си с ръка, не яжте по снимка. Така е било и ще бъде.
Стартъпите ви са тъпи

Мартин Карбовски | 04/10/2019

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

 
Стартъп е новата модерна дума за подпомагане на модерни идеи и бизнеси.
Един такъв стартъп е и онлайн ТКЗС, където народът да може да си поръчва прясна и чиста храна.
Както много ТКЗС-та и някои стартъпи получват първоначален капитал отвън, но после разбират, че пазарът е нещо друго.
 
Поръчвали ли сте от еко-био-ферма кашонче с марули, репи и селско пиле?
Бавно е, безбожно скъпо е, ошмулено от транспорта е и нямаш време да го върнеш.

Да продаваш еко-прясна храна онлайн е грешка. Беше просто мода. Беше престиж и приличаше на глупостта да се показва статус на модерен човек, който се грижи за природата и себе си, сиреч умен и красив начин да ядеш. Нямаше как да стане.

Интернет не продава добре прясна храна и продукти в малки количества - защото не знаеш и не можеш да видиш какво купуваш.
Динята се купува с почукване. Старият пазар на бабите беше нормалният начин да се яде. Ама трябваше да има и сертифициране на еко-био-веган храната, за да може еко-био хитреци да вземат и те пари.
Иначе идеята не беше лоша, може да се каже, че беше мечта. Но може да се каже, че беше и трик. Не знаем какво беше, но некои стартъпи са тъпи.

Купете си храна от производство около града ви, от частен стопанин с малки обороти и ниски цени. Интернет няма да бъде пазар на прясна храна от Добрич за София. Няма как, въпреки че трюфелите в Добрич са по-добри от тия в Кремиковци.
Помогнете на стари хора и пенсионери да връзват двата края. И пипнете храната си с ръка, не яжте по снимка.
Така е било и ще бъде.
 

   Други статии от този авторКоментари