Гиди Пи ар или освободителна война за хакната държава

Гиди Пи ар или освободителна война за хакната държава
18-07-2019г.
27
Любен Дилов-син

Руският хакер съчетава мрачното излъчване Распутин със светлата безгрижност на белия хакер на Дани Кирилов - автор Станислав Беловски Instagram.com/sbelovsky

Откакто Софи Маринова се освободи от Гринго, а  Андреа от Кубрат,  освободителните новини не спират да ни заливат.

Чува се, че  двойните ни освободители – руснаците вече са на път и от НАП да ни освободят.

Само за Луна нищо не се чува, освен че преди точно 50 години някои си Нийл Армстронг и Бъз Олдрин били стъпвали върху нея.

Но – знаете – много хора смятат, че това е холивудска инсценировка от времето на Студената война.

Така че фолкът е относително добре, можем да кажем.

Дори се носят слухове, че Борисов и Ердоган са се разбрали относно завода на Фолксваген: за нас фолка, за турците – вагена.

И това е станало под благосклонното треперене на Меркел.

Тя, завалията, навърши 65 години тази седмица и местните националисти веднага я обвиниха, че трепери, защото е алкохоличка.

Те и немските националисти са така – у врага първом своите пороци провиждат.

И нашите що народ упрекнаха в корупция, взимане на наркотици и хомосексуализъм, пък после…

Нейсе, да се върнем на попържането на руснаците, че е по-модерно.

Да попържаш руснака #неедемоде, както биха казали родни експерти по престиж и постмодерност в политиката.

Значи, говори се, че хакерът бил руснак, женен за българка.

От нея и нейните родители разбрал колко е „fucked“ държавата ни и решил да се намеси.

Дет се вика не само фък, но и хак да й е на държавата!

И разбира се, хакнатата държава си го получи.

Първо си го получи от медиите, които развълнувано не успяха да съобщят какви точно данни са откраднати и направени публично достояние.

Някои от тях, дори национални, с патос заявиха, че са „изтекли много егн-та и рождени дати на граждани“!

След това заваляха политическите упражнения и дъбилни тривиалности, като изявлението на Мая Манолова, която напоследък по всеки повод се изказва основно с обли комюникета като ООН.

Например: „Това е тежко посегателство, опасен и арогантен акт. Като омбудсман, призван да защитава правата на българските граждани, надявам се, държавата да предприеме незабавни мерки, за да защити и гарантира занапред сигурността им, както и че ще предприеме разследване на конкретния инцидент, за да се установи кой е поръчал пробива и кой стои зад него“. 

Тя, хакната държава не мислеше да предприема мерки, ама сега Мая като каза, ееее, вече ще трябва нещо да се направи.

Да припомним на Мая, че това нейното не е призвание, а избор на Народното събрание и то след един не особено почтен задкулисен пазарлък…

Виж, министърът на вътрешните работи е свестен.

Знам, че може сам да разгони две демонстрации, но когато му се наложи да се изказва за компютърни престъпления, по-добре да праща ресорния си Явор.

Той и без това ни е любимец от войната срещу пиратството.

При подобни случаи се появява едно трескаво състезание между БСП и Демократична България кой първи ще поиска оставка на министър.

Този път демократите биха, вероятно защото столетницата трудно се ориентира в материята, когато е откраднато нещо, което не е пари, или кашкавал от мандра.

Не че някога някой е дал оставка и на едните, и на другите, но така де, благородната надпревара продължава…

Нинова се опитва да смени Гуцанов във Варна. Класически сюжет на Станислав Беловски Instagram.com/sbelovsky

Сега да не решите, че защитавам правителството?

Напротив, много уши трябва да бъдат късани и внимателно да се провери кой какви обществени поръчки за киберсигурност е изготвял и печелил.

Това никак не е трудно да се направи.

Финансовият министър ще трябва  да свали тефлоновото си изражение и доста да се разтревожи, защото без да си специалист, можеш да се досетиш, че за подобен пробив  ти трябва  или вътрешен човек с широк достъп, или много бъгната услуга, която да има излаз  до целия масив данни.

И двата случая са камъни в градината на министъра на финансите.

Но Горанов каза нещо, което буди мисли: „трудно се намират добри ай ти-та за публичния сектор“.

Не е трудно, всъщност.

Разхищавате по-малко за глупости, правите им заплатите колкото средната работна заплата, умножена по 10 или 15 и да видите как ще се намерят!

Едва ли ще се случи, обаче, защото хакната държава е известна с това, че хем е сиромахомилска, хем е крадлива, хем срамежлива.

Но има и една весела страна – частични данни за финансовото състояние на близо милион български граждани и около 300 хиляди фирми били изтекли.

Представете си сега как няколко вражи разузнавания с крокодилски сълзи се нахвърлят върху апетитната информация, започва да анализират и твърде бързо установяват, че… всички лъжат.

Т.е. изтеклата информация относително точно съобщава рождените дни на гражданите (съдържат се в ЕГН-то – това за една национална телевизия го пиша) и с това се изчерпва точната информация.

Едно време нямахме спорове за третия пол, а имахме ТНТМ и успявахаме да съчетаем децата и тиганите – историческа снимка

Самият хакер също е доста съмнителен.

Обясненията му приличат да са такива, сякаш му ги диктува българска съпруга.

Първо беше недоволен, че не пишат за него, после че властите ще потулят истината за геройството му, искаше свобода за Асанж, сега го забрави, може би утре ще поиска едни сандалки в мола.

Впрочем, веднага се появиха твърдения, че второто писмо е на самозванец.

Стане ли въпрос за въстание по тези земи, веднага до Ивайло се нарежда и Лъже Ивайло. Официално към речника на повседневния говор, освен думата „хипстер“, вече се добавя и „НАПстер“…

– Ай, ги ди Пи ар! – както би възкликнал народа, имайки предвид GDPR.

Но, ако си мислите, че само България е хакната, вижте какво става в Европа!

Основните пазарлъци на Урсула фон дер Лайен с европейските партии за избирането й бяха не  за мерките, които трябва да отдалечат Еврозоната от рецесията (икономическия ръст за 2019 е около 1 %!), а колко да са официално признатите полове!

В сравнения с нея дори Корнелия Нинова изглежда разумна и загрижена за реални проблеми.

Нищо, че се провали с гръм и трясък в опита си да смени шефа на социалистите Гуцанов във Варна в края на миналата седмица. Почвам  да проявявам леко съчувствие към Корнелия и опитите й еднолично да управлява БСП.

Не за друго, а защото е по-добре Корнелия да се опитва да прилича на Бойко Борисов, отколкото обратното, нали?

Важното е на кого ще прилича Урсула, която стана председател на Еврокомисията, вън от съмнение, благодарение точно на 9-те български гласа.

Сигурен бях, че така ще стане. От началото на миналия век ние просто сме влюбени в германски военни министри и никакви руснаци не са в състояние да хакнат тази любов!

Урсула е европейски чиновник, дъщеря на европейски чиновник, който цял живот е мечтал да бъде още по-голям европейски чиновник.

Фон дер Лайен е родена в Брюксел, където баща й бил чиновник в ЕК.

След като се върнали в Германия, той мечтаел да заеме обратно пост на еврокомисар, но така и не станало…

Мъка, европейска мъка! За жалост новият мандат на комисията все още не дава никакви признаци, че ще се отдалечи поне малко от тази игра на стъклени перли, евробюрократщината и ще се приближи до реалните проблеми на европейците.

Това само храни националистите и евроскептиците…

Всъщност светът не се е променил много!

Ето, няма да повярвате, но на 19 юли 1344 година сенатът на Венеция излиза с решение, което осъжда зачестилите случаи на кражби на стоки на венецианските търговци във… Варна!

***

Източник: Dilov.info

{BANNER_ID-4}

 {BANNER_ID-3}

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.