Уволнете властта

Уволнете властта
19-09-2018г.
19
Ева Истаткова

Когато се самозабрави. Когато реши, че не е слуга на България, а е пъдар на българското стадо.

Както става в момента в Казанлък.

Тия дни се оголи нервът на търпимостта.

Местните хора изригнаха срещу отдавна растящ проблем с циганите.

Местните роми от махалата тормозят останалите – хвърлят камъни по колите, трошат им стъклата, дънят музика посред нощ.

Оня ден пък тумби с цигани се сбиха на площада в центъра на ГРАДА НА РОЗИТЕ. Който напоследък е градът на ромите...

Тумби от разюздени и агресивни хора нападнаха и полицейското управление в града. Но знаете, полицията отдавна не може да бъде онова, което трябва. Няма силна ръка. Няма ресурс. Ако някой си позволи да направи онова, което всички смятаме за нужно – после веднага ще се намерят предатели, които да кажат, че полицията е превишила правата си, платените правозащитници ще се  втурнат да пазят малцинствата срещу много кинти и така. Така върви животът.

Но животът трябва да не бъде оставен безстопанствено. И не всичко може да се търпи.

Гражданите на Казанлък отдавна опитват да решат проблемите с местните роми. Сигнализират институции. Правят флашмоби. Разказват пред медиите. Разчитат, че властта нещо ще подхване да свърши.

Властта, обаче, сигурно е полудяла.

Гаврътнала е някоя епруветка с течността на самозабравата. И смята, че може да дава тон на живота български. И не само – да държи сметка, да намачка живота ни според нейното удобство. И най-лошото – тия хора са повярвали, че могат да спрат истината да изтече като вода през пръстите им.

Въобразяват си, че след всичко, което българите са преживели, ще могат пак да ни държат под похлупака на цензурата. Да ни казват кое може и не може да се  говори.

Властите сигурно са полудели, честно.

Искам да изгледате това видео. Да видите в него, как лицето Николай Златанов, председател на общинския съвет в Казанлък, обвинява медиите, че са пуснали материалите за ромското меле в центъра на града. Унищожавали били имиджа на Казанлък, заради няколко сребърника. Вижте наглостта в очите.

 

 Да имаш уста да кажеш на журналистите, че не трябва да показват ромско меле в града?
Да имаш уста да им кажеш, че са продажни?
Да имаш уста да седиш пред тях и да нареждаш с тон на генерал, че видиш ли журналистите нещо са сбъркали и трябва да се покаят?

Това значи да нямаш никаква, ама грам, реална представа къде си и какъв си.

Тоя човек, Николай Златанов, на мига трябва да бъде уволнен. Щото нали никой не очаква човек, позволил си тая наглост изведнъж да стане съвестен и да подаде оставка?

Е, може да подаде оставка, ако Бойко му нареди. Борисов, Златанов е твой човек. ГЕРБ.

Уволнете властта. Само това трябва да се направи, когато вече живеем това, което видяха очите ви във видеото.

Уволнете властта или смърт – е новият лозунг на живота ни. Защото живот в подчинение на безочието на властта, приела се за неуволнима, е тиха смърт българска.

Викайте.

 

{BANNER_ID-3}

 

{BANNER_ID-4}

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.