Нещо странно става с Фейсбук. Или как мистериозно взеха да изчезват линкове към медии...

Нещо странно става с Фейсбук. Или как мистериозно взеха да изчезват линкове към медии...
23-08-2018г.
85
Ева Истаткова

Нещо странно се случва – цял ден Фейсбук не работи по нормален начин.

Социалната мрежа „гълта“ постове, в които се съдържат линкове към различни сайтове, включително и към нашия – Lentata.com.

При публикуване на пост, който съдържа линк –след като уж си публикувал линка, минути по-късно няма и следа от него, сякаш никога не си го пускал в социалната мрежа.

Изчезнаха включително и по-стари постове, съдържащи линкове. Без обяснение. Без съобщения за нарушение на правила. Без уведомление, че Фейсбук правят примерно техническа профилактика и работят по нещо и затова функционалността им е нарушена...

Не. Просто ситуация „луд ли съм или не съм“ – виждаш нещо с очите си публикувано, след час няма и следа от него...

Странното изчезващо явление във Фейсбук екипът ни забеляза още сутринта. Оказа се, че проблемът е масов – дори отделни хора коментират, че линкове към медии са изтрити от личните им профили, без никакво обяснение. Просто ги няма.

Две версии се появиха сред този смут в социалната мрежа – едната, че това е много неприятна форма на цензура, която ФБ въвежда, като правят промени, чрез които платформата отчита като „спам“ повече от една публикация към един и същи сайт... Което, ако е вярно, би било смъртоносно за много от независимите медии, които разчитат на Фейсбук за разпространение на работата си.

Втората версия е, че това е технически проблем, бъг в системата, заради промяната на „темплейти на бизнес страниците във Фейсбук“.

Засега, компанията не е излязла с официална позиция за проблема, макар че той се разраства -  стотици коментари за изчезващи статуси, дори за страници извън България.

Какво става, Зукърбърг?

Мнозина намериха и връзка между изказването на Марк, че щели във Фейсбук да борят пропагандните предизборни сайтове... и изчезването на постовете към сайтове, които са считани за опасни за властта.

Каквото и да е – Фейсбук трябва да даде обяснение скоро.

А в принтскрийновете по-долу, ще видите множеството коментари за странното явление – триене на постове без предупреждение...

А дано е само техническа временна неразбория...

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.