Ден 50, вече никой няма да преглежда Босия

Ден 50, вече никой няма да преглежда Босия
01-08-2018г.
10
Таня Стойнова

Днес беше 50 ден от гладната стачка на Николай Колев-Босия.

Екипът ни научи, че той категорично се е отказал от услугите на лекарските екипи на Университетска болница „Лозенец”, които продължават денонощно да дежурят пред жилищната сграда, в която живее.

Причината Босия да не желае повече да бъде преглеждан, е лъжливото изявление, което болницата разпространи след прегледа, който му беше направен там на 25 юли.

„След изявлението на пресцентъра на Правителствена болница, той се отказа от услугите на техните лекарски екипи и оттогава не е бил преглеждан”, сподели пред Lentata съпругата му Татяна.

Припомняме, че на 25 юли Босия беше откаран за преглед в болница „Лозенец”, където му направиха допълнителни изследвания и му преляха 2 банки с рингер (животоспасяващ разтвор, който се състои от соли).

В прессъобщението от болницата се казва, че изследванията са показали „задоволително за възрастта му здравословно състояние, което не налага наблюдение в болница”.

Съпругата му категорично опроверга тази информация, като обясни, че лекарите са й дали всички изследвания, снимки и становища за състоянието на Босия, както и лист, в който пише, че той има „увредено общо състояние вследствие на гладуване и се насочва към лечебно заведение за болнична помощ".

Всичките лекари, четирима на брой, които го приеха, бяха абсолютно единодушни, че него трябва да го приемат в болница”, допълва съпругата му.

На същия лист Босия се е подписал, че е информиран за здравословното си състояние и възможните рискове, но отказва предлаганото болнично лечение.

Болницата също е сложила подпис и печат.

Друго невярно твърдение в изявлението е и това, че Босия е бил под постоянно лекарско наблюдение в дните преди прегледа в болницата.

Докторите са го преглеждали в дома му само първите няколко дни, но след това са преустановили посещенията.

Босия все още е контактен и говори, но е само на легло и няма достатъчно сили, за да излиза.

След вливането на разтворите се е почувствал малко по-добре, но е въпрос на време силите му да продължават да го напускат.

Той няма да приеме да бъде лекуван, нито ще започне да се храни.

Вече всички се увериха в упоритостта му, но какво ще правят "кукловодите", както той ги нарича, когато се случи най-лошото? 

{BANNER_ID-4}

{BANNER_ID-3}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.