Протестиращ в подкрепа на Босия: "Дошло е време разделно!"

Протестиращ в подкрепа на Босия:
05-07-2018г.
176
Таня Стойнова

Всеки протест е символ на човешката мощ, единност и колективен гняв към властта.

Интересно е да видиш отделните лица или по-точно – личности, които го съставляват.

На вашето внимание представяме един такъв човек, избрал да подкрепи Николай Колев-Босия в протеста му срещу правителството, срещу порочната практика за продажба на шофьорски книжки и срещу министъра на транспорта Ивайло Московски и Автомобилна администрация.

Той се казва Иван Радичев, на 43 години е и е бивш учител по философия.

От него разбираме, че на вчерашния протест е било взето решение днес протестиращите да блокират служебния вход на Народното събрание.

„Полицията започна да бута много грубо количката на Босия.

Не съм видял лично, но ми казаха, че е имало полицай с ножовка, който разрязал символичната метална верига, която протестиращите бяха донесли за блокиране на входа”, разказва Радичев.

Двете ръце на Босия са били наранени и е била повикана линейка, за да се погрижи за него.

В резултат на триседмичната гладна стачка физическите му показатели продължават да се влошават, но Босия остава непреклонен.

Снимка: Иван Григоров

Радичев обясни, че протестиращите искат оставката на министър Московски, както и ефективни присъди за онези служители на министерството на транспорта и Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация", които бяха върнати на работа, въпреки че преди това бяха уволнени заради корупция по сигнал на Босия. 

Снимка: Георги Кожухаров

„Ако управляващите не се замислят какво трябва да направят в момента, ние им обещаваме, че до 6 септември на територията на нашата родина ще се случат много невиждани и нечувани досега събития”.

Радичев обясни, че на 6 септември в Пловдив ще се проведе събитие, на което „ще се излъчат народни представители, които ще искат свикване на Велико народно събрание, промяна на конституцията, мажоритарен вот, намаляване на броя на народните представители и пълна лустрация".

"Нито една партия или лидер, които до момента са ни управлявали, няма да бъдат допуснати от нас във властта.

Ще искаме лустрация и в съдебната система, и в полицията.

И най-вече в първо, четвърто и пето районно – всичките районни управления, където бият и тормозят невинни граждани, които протестират”, допълни той.

Снимка: Иван Григоров

Както по-рано стана ясно, по време на днешния протест е била арестувана съпругата на Вихрен Михайлов, близък приятел и съмишленик на Босия, който се прочу с това, че носи голям дървен кръст със себе си по време на протестите.

Снимка: Иван Григоров

Съпругата му Мая Михайлова е задържана заради обвинение в дребно хулиганство.

Твърди се, че тя замерила с ябълка журналист от телевизия „Алфа”.

„Предполагаме, че (журналистите от „Алфа”) са били инструктирани от Волен Сидеров, който стоеше на служебния вход и наблюдаваше отдалеко какво правят неговите служители”, каза Радичев.

По думите му репортерите от „Алфа” са провокирали протестиращите с настоятелни въпроси: „Кой ви плаща?”

Жалбата, която Вихрен Михайлов, Иван Радичев и други протестиращи са изпратили до Министъра на вътрешните работи след ареста на Мая Михайлова

„Аз алармирам всички журналисти, че това повече не може да продължава.

Ако репресията днес е срещу гладуващия и умиращ Николай Колев-Босия, който изнемогва и в тази жега е дошъл с инвалидна количка да протестира, за да ни спаси от газещите ни на пешеходни пътеки изроди, сега следващата жертва е Мая Михайлова.

Вдругиден ще бъда аз, следващият ден ще бъде някой друг и така властта един по един ще ни отстрелва”, обясни Радичев.

Утре в 8:30 протестиращите отново ще се съберат в подкрепа на Босия.

„Кольо Босия може да няма сили да е с нас, но ние ще сме там”, заключи Радичев.

{BANNER_ID-4}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.