Актуално
Например в Семейния кодекс или за съжителството, за правото на унаследяване, за осиновяването на деца от еднополови двойки. В крайна сметка повече от половината българи са отгледани от еднополови двойки – мама и баба...
Въпрос към Стамат*

Любен Дилов-син | 10/02/2018

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Още мъничко за Истанбулската конвенция:
Вие се усещате като чудно хубава принцеса. Но! Обидно и неясно защо всички околни Ви наричат Стамат... Сега, ако законодателно задължите всички да Ви наричат Чудно хубава принцеса, това ще ви превърне ли в Чудно хубава принцеса? Ама кажете честно!

И сега сериозно: посочете ми едно нещо, което ще се промени към по-добро с ратифицирането на този текст в Нардното събрание? Едно нещо!
Ако трябва да променим някой закон, защо не приемем поправки в този конкретен закон и да започнем да обсъждаме конкретно тях?
Например в Семейния кодекс или за съжителството, за правото на унаследяване, за осиновяването на деца от еднополови двойки. В крайна сметка повече от половината българи са отгледани от еднополови двойки – мама и баба...Дайте нещо конкретно в подкрепа на законодателството или превенцията срещу домашното насилие, неравностойното заплащане на жените, всякаква форма на сегрегация или дискриминация, която ви е известна.
Независимо дали ще се приеме и ратифицира Конвенцията, всяко подобно предложение би било по-смислено от безкрайните разговори за преводи, джендъри, трети полове и Малката Русалка жена ли е, или риба (не, не зависи от това колко си гладен, а от социалната роля на Малката Русалка).
****

* Стамат не е конкретно човекът  от снимката и изобщо не е конкретен човек, а социална роля на пола. Има го и го няма. Нещо като котката на Шрьодингер. Котката на Шрьодингер може би се е казвала Стамат...

  Други статии от този авторКоментари