Когато си мега проста

Когато си мега проста
05-02-2018г.
130
Алекс Йорданова

Когато си мега проста и смяташ, че живота ти ще се промени с магическа пръчка...


"В глупостта всички жени са еднакви", казал Еразъм Ротердамски и те го разбрали, но никоя не се опитала да бъде по-малко глупава. Особено, когато ставало дума за Любов, като суров картоф.
Тук ще пиша конкретно за масовото оглупяване при дамите, които се влюбват в тотално безперспективни господа и живеят с налудничавата мисъл, че един ден всичко ще бъде наред и ще напуснат омагьосания кръг, в който се въртят.
Да, ама не! Нищо не може да бъде наред, докато той се държи като пън, а ти си цъфтящо дърво. Живота не е устроен така, че хората да се променят според нуждите ти, камо ли пък мъжете.
Обикновено ти искаш той да те разбира повече, да бъде по-толерантен и да спре да прилича на свиня, която не зачита нуждите ти. А той иска да мълчиш и да бъдеш подчинена робиня без никакви изисквания от живота.
Ако излезете и си прекалено красива, ще бъде проблем, защото другите ще те зяпат, а той смята, че си личния му фикус и никой няма право да ти дава светлина, освен собственика ти. Но пак подчертавам, ти си цъфтящо дърво и искаш това да бъде оценено. Само че няма как да стане с този мъж и в този живот.
И дори пишейки го, пак не проумявам, защо по дяволите почти всяка една жена е попадала в такава или подобна връзка? А много от тях дори завършват с брак и деца.
След това, ако пък си стоите у вас, ще бъдеш виновна, че понякога и на теб ти се иска да гледаш нещо, което те кефи. Тогава ще трябва да си припомняш, че той е мъжа и има единствено и неприкосновено право да борави с дистанционното.
И всякакви малоумни битовизми, зад които стоят много по- тежки проблеми и фактори, които се отразяват на живота ти.
Накрая, ако имаш нужда да ти каже „Обичам те“, но е минало повече време от началото на връзката ви, може и да не го направи, защото вече не е важно да те поддържа влюбена, но ти си толкова свикнала с него, че нямаш силата да си врътнеш хубавия задник и да заживееш адекватно.
Звучи като лафа за онази, дето написала в семейно положение „Сложно е“, но никой не разбрал, какво му е сложното, че само седи и чака той да се разведе... Или поне да стане по- разбран, добродушен и съпричастен с крехката женска емоционалност.

I will wait you, ама друг път!

Вариантите са два - или трябва да си високо адаптивна и да си намериш добър психотерапевт или да се стегнеш и да напуснеш „зоната на комфорт“, която повече напомня на „Стокхолмски синдром“.
За една жена няма нищо по-сложно от това да избере между двете разновидности на страха, този от самотата и този от обвързването с грешния.
Последното ми го каза специалист и обясни, че колкото повече се отлага, толкова по- сложно става.
А вие, сами направете своите заключения и си дайте шанс- да бъдете себе си и да срещнете някой, който да ви свали намордника от комплекси за малоценност и да ви осигури светлината, от която хем ще растете, хем ще цъфтите.
Аз лично все още вярвам, че има и нормални и не съм написала това, като хейт към всички мъже, а към една определена група. Знам че все пак и те ще си намерят жени, ама нека не бъдем ние.

Автор: Алекс Йорданова

{BANNER_ID-4}

 

 

 

 

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.