Саудитска Арабия: Лукс единствено за властта

Саудитска Арабия: Лукс единствено за властта
13-11-2017г.
74
Гост-автор

Това е яхтата Serene, една от най-големите и скъпи яхти в света. Собственикът й е саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман. Купил я е за скромните 500 милиона евро. Имал пари, купил. Изглежда маловажно, но въпросите, които възникват никак не са:

1) Как намира по-точно време за яхтата, след като освен престолонаследник, Салман е и Първи заместник министър-председател, Министър на отбраната, председател на Съвета по икономическо развитие, Съдебен министър и генерален секретар на кралския съд, както и управник в Арамко?

2) Как намира време за яхтата между организирането на покушения и арести срещу негови опоненти, в резултат на които два принцови чаршафа бяха убити, а няколкостотин бяха арестувани? След което хвърли вината пак на ... Иран? 

3) Не смята ли за лицемерно в яхтата да има огромно луксозно кино, след като в цяла С.Арабия няма нито едно, ама нито едно ?

{BANNER_ID-3}

4) Принц Мохамад бин Салман бил намалил държавния бюджет, замразил правителствените договори и намалил заплащането на граждански служители като част от драстични мерки за строги икономии. А само след няколко часа той си купил Serene за 500 милиона.

5) Чудя се дали има място в яхтата и за гъзолизеца на принц Салман - Саад Харири, бившият премиер на Ливан, който кисне през цялата година в именията си в С.Арабия и бе накаран да подаде оставка. Тежки времена за саудитската пионка в Ливан, компанията му OGER затвори и сега единствено чака да получи някой милиард като организира някоя война в Ливан...

-----

Като споменах гъзолизци, мислех да сложа снимката на Салман до яхтата, но не го направих, за да не провокирам еротичните фантазии на тукашен турбо-специалист с арабско име, известен с това, че по цял ден истерично реве и опява на всички какъв експерт е, и си разнася задника на безплатни екскурзии до великата С.Арабия.
***
Автор: Daher Lammoth, Фейсбук

{BANNER_ID-4}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.