Наръчник: Как да печелите повече от музиката си?

Наръчник: Как да печелите повече от музиката си?
13-11-2017г.
21
Венци Мицов

БМА (Българска музикална асоциация) стартират инициатива, наречена - "Как да печеля повече от музиката си".
Като човек, имал в определени моменти от живота си вземане - даване с онова, което имаме като шоубизнес мога да дам няколко съвета:

1. Правете тъпи парчета. Ако не можете, просто копирайте по лош начин стари западни парчета от 80 - те години и им добавяйте текстове, в които задължително да присъстват фрази като "аз летя", "мога да преодолея всички трудности", "аз съм лека като птичка" (тази фраза може да бъде в мъжки, женски и джендър неутрален род), а също и "бъди с мен, обичай ме, обичам те, ще бъда с теб, няма да бъда с теб, не те обичам, не ме обичаш".

2. След като направите тъпа песен, направете още по - тъп клип, в който вие и гаджето ви се снимате на фона на наета от някоя автокъща кола, например Ес класа от 1998 година с газов инжекцион Ловато, първи собственик, реални километри, сменени консумативи.

3. Създайте скандал - пуснете емоционален статус във Фейсбук, че докато сте снимали клипа, ви е изпреварил Голф тройка, който видимо е изпускал вредни емисии газове и е преминал с много бърза скорост покрай офиса на НПО - то - "Свекърви и тъщи за демократизация на производството на телешки салам", като изразите своето отношение към всеки, който заплашва гражданското общество у нас, а и телешкият салам в частност.

4. Посетете някоя детска градина и изпейте песента на милите дечица. Ако на следващият ден някой изнервен родител не ви причака пред дома ви, за да ви пребие, защото детето му вече 24 часа е стресирано и е отказало да изяде дори специално приготвения от майка му крем карамел за вечеря, можете да се похвалите, че песента ви има терапевтично - педагогически достойнства и дори онова "Ааааа, мммм, ъхъъъъ, аз обичам те безкрайноуууу" е изключително полезно за слушане от деца в предучилищна възраст.
С последното ви гарантирам участие при Гала, където ще бъдете сместен между уринотерапията, коментарите на Вип Брадър и казахстанската гадателка Светлана Невероятних, която гадае на свинска мас и препържен кромид лук.

{BANNER_ID-3}

5. Дарете половината от доходите от сингъла ви за някоя благородна кауза. И без това 15 лева не са много пари - и с тях и без тях все тая.

6. Отидете до Тибет. Ако нямате пари, отидете до Триград (там правят страхотен пататник) и се снимайте на фона на планината, тагвайки се в Тибет.
Когато се върнете, със сигурност ще ви поканят в някое светско предаване на канал "Евроком", където можете да разкажете, как сте изпяли песента на тибетските монаси, които са левитирали, докато са слушали как леете слаткогласни трели.

7. В края на годината напишете автобиографията си. Подходящо заглавие - "На върха е самотно". Или пък - "Как покорих сцената". А защо не - "Мелодията на моят успех".
Поканете за автор на предговора някой успял човек - певицата Дебора или писателят Денди или пък артистът Стратия. Направете промоция в Пловдив, за да бъде по - арт. Раздавайте екземпляри с автограф, и си пригответе поне 3 екземпляра от книгата, защото 2 няма да ви стигнат.

Накратко това са няколко ценни съвета, които можете да ползвате съвсем безплатно, за да започнете да печелите повече от музиката си.
Ако ги спазвате, само за една година ще усетите как отчисленията ви в "Музикаутор" ще нарастнат 100 процента - от 3 на 6 лева годишно.
***
Снимка: Фейсбук

{BANNER_ID-4}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.