Париж се събужда? Протести срещу масова молитва на мюсюлмани на улицата!

Париж се събужда? Протести срещу масова молитва на мюсюлмани на улицата!
11-11-2017г.
88
Лентата

Напрежение в Париж. Френските власти и парижани се опитаха да спрат мюсюлмани, които на улицата организирано се кланят на своя Бог...
С голям плакат с надпис: "Спрете незаконните улични молитви", кметът на Клиши Реми Мюзо поведе група от над 100 демонстранти в опит да разубедят няколко десетки мюсюлмани да се молят на пазарния площад.
Успяха ли? Вижте в края на това видео:

В същото време, съобщвайки, че след сблъсъка на мюсюлмани и парижани по повод масовата молитва, няма жертви, агенция Асошийетид прес припомни, че случващото се било знак за проблема с недостига на джамии във Франция.
От няколко месеца местни мюсюлмани се събират на същото място в Париж всеки петък, за да протестират срещу затварянето на молитвена стая.
Мюсюлманите скандираха на арабски: "Аллах е велик!". По-голямата група демонстранти-парижани им отвърна с пеене на висок глас на френския химн, Марсилезата.
Протестиращите скъсакха и мюсюлмански плакат с надпис - "Обединени за голяма джамия в Клиши".
Ислямът е вече втората по популярност религия във Франция, а недостигът на джамии за 5-те милиона мюсюлмани е хроничен, отбелязва агенция АП.
В резултат - в няколко френски града се организират молитви на улицата, което подсили логично антиимигрантските настроения на крайнодесния Национален фронт воден от Марин Льо Пен.
Властите в Клиши пък обясняват, че местните мюсюлмани могат да се молят в открития миналата година в това парижко предградие ислямски център за култура и молитва. Някои мюсюлмани обаче твърдят, че сградата е прекалено малка, отдалечена и не отговаря на стандартите за сигурност.

А вие забелязвате ли постоянството и нахалството на онези, дошли отвън във Франция (и Европа) - да изискват тяхното удобство, културно и религиозно съобразяване с тях и въобще - да тропат по масата за СВОИТЕ права?
Париж се събужда?

{BANNER_ID-3}

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.