Докладвай и блокирай българина

Докладвай и блокирай българина
05-11-2017г.
69
Калин Руменов

Масовият българин си го търси да бъде докладван на върховния администратор. А той да му наложи доживотна каторга, позволяваща единствено разглеждане на щастливи снимки с най-непоносимите малцинства. Без опция под тях да се пише „мамавидебамангалскаипедалска”.
Търси се и ще се намери кой да докладва българина, защото не харесва цигани и не ги иска за приятели (56 %).
Защото е хомофоб (75 %) и е против еднополовите бракове. Даже те биха му станали още по-противни, ако на колебаещите се 17 % им зададат въпроса лично – искате ли синът ви да докара зет.
Защото не иска в държавата си бежанци (82 %). И е толкова ограничен, че дори не прави разлика между бягащи от война и бягащи към по-добра икономика.
Това е последната социология за масовия българин днес. За нея не бихме заложили главите си, че е обективно честна. Но бихме рискували инстинктите си, че е адекватно достоверна.
Бихме рискували и блокиране на профилите си за дълго време, ако се държим като българи от днешно време във „Фейсбук”. Там масовият българин все повече е цензуриран и върху него може да издевателства, което и да произволно малцинство, обединено на мерзавски принцип.
Точно този принцип сътвори модернистичния абсурд - от онова, което си говорим в кухните, дори едно изречение не можем да напишем по стените си. Остави, това не е за „Фейсбук”, като се видим, ще говорим. Дотогава поливай цветята, прави се, че нещо готвиш, и не забравяй да нахраниш гладните котенца.
А се предполагаше виртуално да бъдем много по-свободни, отколкото в реалността. Но вече подозираме, че днешното виртуално ще се окаже генерална репетиция за реалното утре.   
Като нищо ще се окаже, че изживяваме последните си реално свободни дни. След чийто край ще ни управляват страховете от анонимния донос и от неизбежното наказание, до което той води и което не може да обжалвате. 
Това е непризнатата трагедия на модерността, разкрачена между три свещени идеологеми – малцинства, малцинства и пак малцинства. Ако на някого не му харесва – докладвайте ни го, знаем какво да правим с него.
Докладвай българина, наложете му диктатура на малцинството и му издействайте достатъчно тежко наказание. Иначе никога няма да се научи да бъде приятел с цигани, съсед с трансджендъри и сънародник с араби. Иначе никога няма да стане европеец, гражданин на света, защо не и на Слънчевата система.
Преследвай българина, иначе никога няма да му дойде акълът в главата.
И въобще да не ви минава през акъла, че българинът все още може да е с всичкия си. Че все още не е скъсал с реалността и заради това е такъв, какъвто е.
Че все още не е скъсал пъпната връв на генетичната си рационалност, заради която е оцелявал много пъти, вероятно и този път.  
И не оплаквайте пресилено толкова заспалия българин, който би проспал и появата на новите си народни будители. Дори и приспиван от десетилетна пропаганда да не бъде себе си, той някак успява да държи очите си отворени. 

{BANNER_ID-4}

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.