Николай Марков и депутатите от "Величие" поискаха извинение от собственика на партията Ивелин Михайлов

Николай Марков и депутатите от
26-06-2024г.
0
Лентата

"Подложен е на изпитание моя личен и обществен авторитет от изявленията на господин Михайлов във връзка с това, че в партията има "пробити депутати", които са под влиянието на някакви външни въздействия. Позволявам си да призова господин Михайлов да се извини!". Това заяви председателят на "Величие" Николай Марков в парламента, обръщайки се към създателят на партията и неин идеолог Ивелин Михайлов.

Марков обясни, че е говорил с Михайлов и той е уточнил, че няма доказателства за народни представители, които да са обект на външно въздействие. "Поради това аз искам извинение от господин Михайлов, за да продължим съвместната си работа на чисто", призова Николай Марков.

Ивелин Михайлов обвини в събота 5-6 депутати в предателство, защото били подкрепили ГЕРБ и ДПС в гласуване и се закани да изгони тези народни представители.

Депутати от "Величие" няма да бъдат изключвани от парламентарната група на партията без доказателства, че са купени, отвърна му обаче формалният председател на "Величие" Николай Марков.

в петък депутатите на "Величие" осигуриха 13 гласа, а не 5-6, за избора на Анна Александрова от ГЕРБ за шеф на комисията за промяна на правилника на парламента. Т.е. за нея гласува цялата парламентарна група на партията. Освен тях, кандидатурата на Александрова беше подкрепена от ГЕРБ, ДПС и трима души от групата на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ).

В момента "Величие" има 13 депутати. Ако петима напуснат или бъдат изключени, парламентарната група се разпада, защото за съществуването и са необходими поне 10 депутати.

Източник: “Гласове”

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.