Министерството на отбраната: От президентството манипулират и заблуждават относно военната помощ за Украйна

Министерството на отбраната: От президентството манипулират и заблуждават относно военната помощ за Украйна
09-07-2023г.
0
Лентата

"Тревожно е, че президентската институция манипулира общественото мнение с неверни внушения за военната помощ за Украйна и така подхранва кампанията по дезинформация, която се води срещу България. Като подменя информацията за това, което страната ни е готова да предостави като помощ, с това, което Украйна иска от България, вицепрезидентът заблуждава обществеността."

Това заявиха от Министерството на отбраната във позиция относно изявление на вицепрезидента Илияна Йотова, която по-рано днес обясни огънят по президента Румен Радев с опит да се прикрие какво е обещало българското правителство на президента на Украйна Володимир Зеленски и видя разминаване в позициите на премиера и военния министър.

Ето какво още се казва в позицията на МО:

"Министерството на отбраната има пълната подкрепа от правителството за военната помощ за Украйна, определена с решение на Народното събрание. Подкрепата категорично няма да застраши боеспособността на българската армия и възможностите на държавата ни да се защитава. България ще предостави боеприпаси, които са към края на своя ресурс, но са в годно състояние. Те са извън нормативите за поддържане на запаси и осигуряване на подготовката на армията.

Обръщаме внимание, че с днешния си опит да разклати стабилността на редовното правителство, вицепрезидентът насажда страх и разединява, вместо да обединява нацията".

Източник: "24 часа"

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.