Известни личности подкрепиха Милена Славова в предстоящото дело на ЛГБТ срещу нея, граждани създадоха петиция в нейна защита

Известни личности подкрепиха Милена Славова в предстоящото дело на ЛГБТ срещу нея, граждани създадоха петиция в нейна защита
12-09-2023г.
0
Лентата

Васко Кръпката, Светльо Витков, Жоро Пентаграм и други известни личности засвидетелстваха публично подкрепата си за рок легендата Милена Славова, която в сряда, 13 септември, трябва да се яви в съда като обвиняема по дело, заведено от ЛГБТ активисти.

"Пълна подкрепа за Милена!
Аз съм хетеро и се чувствам дискриминиран от факта, че някой може да бъде съден затова, че не харесва Прайд парадите! Също не ги харесвам!" - сподели фронтменът на "Хиподил" Светльо Витков със своите последователи във Фейсбук.

"В този живот трябва да се научите, че няма сила която да ви накара да харесвате или приемате някого или нещо което не харесвате. Както и правото ви да го кажете или напишете, защото това е единственият възможен обществен коректив" - написа известният дизайнер Жоро Пентаграм във връзка с нашумелия скандал.

Някои политици и граждански организации също изразиха пълната си подкрепа към певицата. По-остро съобщение се появи в страницата на ВМРО:

Да защитим Милена Славова от политкоректната цензура
Организаторите на тържество на отклоненията съдят Милена, че е изразила мнението си против т. нар. „Прайд“. Мнение, което се споделя от мнозинството българи.

Неуважаеми раними душици с дъгички, Милена е от поколение, което се бореше срещу цензурата и ще продължи да се бори. Тя беше наистина „цветна“ и искаше свобода. После дойдохте вие със своите 72+ пола и подменихте значението на „цветен“ и си присвоихте дъгата.

Ние заставаме до Милена срещу опита да наложите своята джендър диктатура на нормалните хора. Наше право е да изразим позиция срещу всички събития, промотиращи извратената ви реалност, както е ваше право да не сте съгласни.

"Не просто харесвам Милена! Обичам я! Заради музиката, заради това, че още в края на 80-те години изпъкна с бунт и стил. Само една песен да беше измислила и изпяла, пак щях да я обичам..."Защо", "Месо", "Истина", "Сън"..."Моите ангели".... и още много много прекрасни парчета, които бележат постсоц музикалната ни история..." - написа Васко Кръпката във Фейсбук. С доста уговорки той обяснява, че е на противоположно мнение за нещата, за които пише, "но смятам, че различията не са порок...". 

В крайна сметка и блусарят призовава последователите си да подпишат петиция в подкрепа на българската пънк икона със следните думи:

"Сега аз, който се бях зарекъл да не я защитавам, щот се отърка в путинофилията като некво спасение от "джендеризма" на новите времена, се питам това ли ни е проблемът??? Не се смятам за враг на гейовете, но не съм и почитетел. Не мисля, че те са кой знае какъв проблем... ниска летва са ми някак, в сравнение с огромните проблеми с нашата геополитическа мимикрия. Мисля, че не е справедливо да ги слагаме под общ знаменател, но в този случай някои от тях проявиха отвратителна агресия срещу нападките на Милена и ще я покрепя в тази борба! Подписах петиция в нейна защита, защото тя ги нападна, но те се изгавриха отвратително с нея и я превърнаха в жертва, което не само, че не е справедливо, но е и подсъдно според мен. Ако искате подпишете тази петиция и моля за сдържаност в коментарите. Ще трия и блокирам крайни, ксенофобски и пр. коментари. Рок он!!!"

Междувременно въпросната петиция се разпространи мълниеносно в интернет. Ето какви са аргументите на нейните създатели:

"С настоящата петиция изразяваме своята подкрепа към рок-певицата Милена Славова по делото, заведено срещу нея за изказано лично мнение към видео, породено от непочтеното поведение, нецензурните знаци, оскверняването и поругаването на българското знаме по време на София прайд 2021 година:

Изразяваме гражданската си позиция като български граждани, като изрично заявяваме, че конституционните права и интереси на всеки български гражданин трябва да бъдат защитени и гарантирани от българския съд. Недопустимо е всички ние, които искаме децата ни да растат в морална среда, да бъдем дискредитирани поради факта, че се противопоставяме на всяко нецензурно съдържание, което смеем да твърдим, че в една нормална държава не бива да бъде толерирано. Противопоставяме се на всяко съдържание в печатно или видео издание, което показва нецензурно и антиморално съдържание, което е заплаха за моралните ценности и интереси на нашите деца. Изразяваме гражданската си позиция при спазване на основните ни права и на основание чл. 41, връзка с чл. 39, ал. 2 от Конституцията на Република България, като молим Върховният административен съд да не допуска да бъдат нарушавани правата на българските граждани, както и конституционния ред в Република България".

В случай че споделяте това мнение, можете да подпишете петицията (https://www.peticiq.com/413230), която до момента е подкрепена от над 9000 души.

Източник: avtora.com

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.