Има ли политически формации, които си говорят или поне могат да си говорят?

Има ли политически формации, които си говорят или поне могат да си говорят?
08-12-2022г.
0
Ружа Райчева

От толкова много начертани червени линии изгубихме бройката на парламентарните групи, които могат да водят диалог. В крайна сметка има ли политически формации, които си говорят или поне могат да си говорят?

“Продължаваме промяната” и “Демократична България”

Изглежда съвсем логично двете парламентарни групи да си говорят - реално се борят за едно и също, просто едните разпериха “ляво” крило, ама после изгониха едни т.нар. 70 руски дипломати, тъй че не знам какво стана с лявото крило и левите им цели с десни мерки…

Въпреки това ДБ и ПП са естествените съюзници в Народното събрание. Толкова естествени, че ПП от алчност за 1% отгоре не се обединиха предизборно с предшествениците си, чиито електорат окрадоха, и сега страдат от това в тежко фрагментирания парламент.

ГЕРБ и ДПС
Добрите стари бойни другари умело се преструват, че леко се гнусят едни от други, а всъщност през цялото време си подават топката с парламентарни процедури и хватки, разигравайки новобранците като гламави. Това е най-опасната комбинация от партии в парламента, защото и двете много добре знаят как да вземат властта, но и как да я задържат. За разлика от предходното правителство.

БСП и “Български възход”

Знам, знам - странна комбинация. Въпреки това, смятам, че БСП и БВ са логични партньори, или поне бяха преди Стефан Янев да хвърли в кофата всичките си твърдения за “специална операция”, заради които Петков го махна от правителството си, и гласува за пращането на оръжия на Украйна. Не че преди него Нинова не прати “тайно” повече в качеството си на министър на икономиката.

Други май няма. 
А кой с кого не си говори?
Има два отбора - такива, които са готови на разговори с всички, но никой не ги иска - ГЕРБ, ДПС и “Български възход”. 
Има и такива, които са начертали толкова червени линии, че самите те вече ги забравят и губят в тях - ПП, БСП и ДБ. На фона на всичко това “Възраждане” искат да управляват еднолично и нямат намерение да преговарят с никого, освен ако някоя партия първо се съгласи да бъде изпратена вкупом в “Белене”.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.