Илияна Йотова: Подреди се отново старият модел и Николай Денков има лична заслуга за това

Илияна Йотова: Подреди се отново старият модел и Николай Денков има лична заслуга за това
17-09-2023г.
0
Лентата

"Сглобката" е тип управление при което на друго място се вземат решенията и се предопределят общите действия. Тази промяна е въпрос на промяна за лична употреба. Подреди се отново старият модел и Николай Денков има лична заслуга за това", заяви в предаването "Денят започва с Георги Любенов" на БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова.

"Трябва да се впрегнат всички усилия на всички власти в България, за да страната ни да влезе в Шенген. Призивът на фон дер Лайен, че е време България и Румъния да влязат в Шенген е с 13-годишна давност. България беше изпълнила всички технически критерии още през 2011 година, оттогава досега винаги се намираше ново условие. Разширяването по двойки не е най-добрият начин", коментира Илияна Йотова. 

Тя изрази надежда Република Северна Македония да изпълни условията, за да започне реалните преговори за членство в Европейския съюз.

"Мониторинговият доклад много отдавна не функционира както за България, така и за Румъния, стана излишен и зацикли, служеше за вътрешнополитически разправии, отпадането му беше предопределено. За отпадането на този мониторинг работиха много правителства", допълни Илияна Йотова. 

Относно промените в Конституцията тя заяви, че е обидно, защото "някои от политиците гледат на тях като потребителска кошница".

"Заявката за сериозната съдебна реформа до този момент не е изпълнена", каза още Илияна Йотова.

Източник: БНТ

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.